Légpárnás Lambo-klón

By  | 

Ha valaki légpárnás, földön és vízen egyaránt közlekedni képes, hovercraft típusú jármű tervezésére adja a fejét, az eredmény ritkán lesz dizájnos, inkább a praktikumon van a hangsúly, a Mercier-Jones által készített hovercraft-koncepció viszont nagyon mutatósra sikeredett.

Az inspirációt egyértelműen a Lamborghini, Bugatti Veyron, Maserati Gran Turismo és Audi R8-as szupersportkocsik szolgáltatták, mégsem egy szörnyszülött kerekedett belőle, bár kétségkívül, így is megosztó a kerekek nélküli partra vetett bálna megjelenése.

A szénszálas ötvözetű jármű nyitott utasterében két fő kényelmesen elfér, sőt oldalt opcionálisan plusz egységek felcsatolásával további személyeknek is juthat hely. A pilótafülkétől jól elszeparálva található a benzinmotorja, ami a három egymástól független elektromos motor számára termeli az elektromosságot, és viszonylag jól is bírja velük a strapát, ugyanis 38 literes kapacitású üzemanyagtartályával közel 240 km-es távot tud megtenni egyhuzamban, vízre szállva pedig közel 5 órás “hajóútra” vihetjük el.

A vízben egyedülálló módon képes akár oldalirányú manővereket is tenni, de értelemszerűen lassabban halad ebben a közegben, kb. 56 km/órás sebességgel, míg szárazföldön 128 km/órával tud hasítani.

Az utasok és rakomány nélkül 363 kilós összsúlyú kaszniba közel 227 kg-nyi teher pakolható, több nem nagyon ajánlott, annál is inkább, mivel a Mercier-Jones szerint a víz mellett más ingoványos terep bejárására is alkalmas lenne a modell, például jeges-havas, sivatagi vagy épp mocsaras és lápos környéken.

A hovercraft megjelenés dátuma egyelőre nem ismert, ám a gyártó igyekszik költséghatékony módon legyártani az első darabokat és 20.000$ alatt tartani a végső forgalmazási árat (~4.4 millió Ft).

6 hozzászólás

  1. Pingback: Légpárnás Lambo-klón | Lájk Magazin