Motorkerékpárnak álcázták a biztonsági kamerát

By  | 

motorcycle_03

A Japan Security System biztonsági cég rendkívül kreatív formáját találta meg a biztonsági kamerák elhelyezésének, az ő megoldásuk legalábbis első ránézésre egyáltalán nem szúrna szemet a jogtalan behatolóknak. Chicara Nagata designert bízták meg azzal, hogy olyan biztonsági rendszert alkosson meg, amit nem a plafonra vagy épületfalakra kell felszerelni, hanem olyan helyre, ahol mindenki szeme előtt van, mégse tűnik fel senkinek sem.

motorcycle_02

motorcycle_04

A motorkerékpárnak álcázott kamerát, ami 360 fokos látószögben pásztázza a gyanútlanul arra járókat, a március 4-7. között megrendezett tokiói Security Show kiállításon mutatták be először. A zavarbaejtő kamera-motor hibrid elülső és hátsó lámpáit két full HD-felbontású, infravörös szenzorral is ellátott Sony kamerára cserélték, további kettőt pedig a nyereghez helyeztek, hogy oldalirányban is tökéletes képet kaphassanak.

motorcycle_05

motorcycle_01

A minimalista, 23”-as kerekekkel ellátott motorkerékpár érdekes módon egy működőképes modell, a minibike-oknál is használatos 49cc-s motort kapott, aminek a teljesítménye 1.2 lórerő, csúcssebessége pedig 30km/h körül van, más kérdés, hogy ha ezzel járnánk az utakat, szinte azonnal félreállítanának a rendőrök és kivonnának minket a forgalomból, hiszen egy ország KRESZ-szabályozásának sem felel meg a felszereltsége.

motorcycle_06

motorcycle_08

A készítők szerint leginkább fontosabb középületek és hotelek előcsarnokaiban, múzeumoknál és áruházak bejáratainál teljesíthetne szolgálatot a kétkerekű, csak aztán egyesek nehogy rájöjjenek, hogy ezeket a biztonsági kamerákat lényegesen könnyebb lesz meglovasítani.

motorcycle_07