Mókuskerekes mosógép – Futás a tiszta ruhákért!

By  | 

Si Hyeong Ryu dél-koreai designer egy különleges koncepcióval készült az Electrolux Lab 2014-es versenyére, ugyanis a jövő otthona témakörében rendezett eseményen egy olyan innovatív mosógéppel rukkolt elő, ami egyben futógépként is funkcionál. Az óriási mókuskerékre hajazó Wheel mosógép gumival bélelt részén végezhetjük a napi sprinteket, ezzel pedig plusz áramot termelünk a kerékbe épített mosódoboknak, végeredményben tehát nemcsak kalóriát égetünk, hanem a villanyszámlán is spórolunk.

electrolux

A mozgási energiából nyert extra áramot nemcsak a mosóprogramra fordíthatjuk, hanem a beépített hajlított képernyőt is beizzíthatjuk, amin tévéműsorok, zenecsatornák, illetve filmek játszhatók le futás közben, ha pedig elég sokáig bírjuk az iramot, akkor még a többi háztartási eszközt is bőven elláthatjuk elektromos árammal.

A mosógép-futógép hibrid masina oldalán további vékonyfilmes CIGS-típusú (réz-indium-gallium-szelén) napelemek sorakoznak, így nem kell feltétlenül mindennap meghajtani a kereket, hogy elindítsunk egy-egy mosási ciklust, sőt a mosódobban még további mosólabdák is találhatók, amikkel még inkább növelhető a mosóprogram hatékonysága, valamint csökkenthető a vízfelhasználás.

Bár a Wheel még közel sem áll készen a sorozatgyártásra, a rezsicsökkentés erős motiváció lehet mindazoknak, akiknek szükségük lenne egy kis otthoni mozgásra, és szívesen kitörnének a szürke hétköznapok mókuskerekébőlegy másikba.