Anti-zombi pánikkabin Halloween-re 28 millióért

By  | 

Viszonylag kevesen vetemednek arra, hogy valódi zombi-apokalipszistől tartva egy bunkerrel vagy komplett erőddel védekeznének, a faházakat gyártó leedsi Tiger Log Cabins cég viszont Halloween közeledtével meglátta a lehetőséget a Walking Dead-őrületben, és egy olyan zombibiztos barakkot kínálnak a paranoiás embereknek, akik bármit megtennének az alapvető biztonságérzetért.

ZFC-1_02

A Zombie Fortification Cabin készregyártott erődítményében szinte nincs is olyan helyiség és építészeti megoldás, amit ne láttunk volna már különböző horrorfilmekben: van benne CCTV, azaz zártláncú kamerarendszer a behatolók megfigyelésére, menekülő nyílás (hatch), zöldségtermesztésre alkalmas belső zárt kert, éléskamra, katonai garázs, kültéri reflektor, bedeszkázott és dubla üvegezésű ablak, sőt még egy külön fegyverraktár is. Csak a zombi papucs, a vérfürdő tusfürdő és a Walking Dead ágynemű hiányzik, de az meg van itt: Halloween cuccok.

ZFC-1_Garden-02

Az elektromos áramot napelemek biztosítják majd, a lesként szolgáló tetőn pedig 360 fokban belátható a környék, ahonnan igény szerint vízágyúval vagy lángszóróval tarthatóak távol a kétes elemek.

zombiecabin3

A kétemeletes menedék-blokkban több hálószoba, egy mikrosütővel felszerelt konyha, fürdőszoba, edzőterem, valamint TV-vel, Xbox-al és lemezjátszóval ellátott nappali segít feledtetni a külvilág borzalmait.

ZFC-1_03

A szögesdróttal teleszórt, 8,95 méter hosszú és 13,15 méter széles ZFC-1 épületegyüttest 69.995 font egységáron (~27,4 millió Ft) készíti el a cég, az egyes installációkért (TV-rendszer, kamerák, zavargásoknál hasznos megerősített védőöltözet, napelem) ezen felül további 20.780 fontot (~8,1 millió Ft) kell kipengetni, a tetőtéri fegyverek, reflektorok és napelemek pedig további költségeket jelentenek a megrendelők számára.

A 10 éves zombiellenes garanciával készülő erődöknél talán az egyetlen hátráltató tényező az lehet, hogy a vevőknek először is be kell szerezniük az építési engedélyt a helyi önkormányzattól, azt ugyanis a cég nem intézi el helyettünk.