MintPad – mindenttudó zsebkütyü

By  | 

A MintPad egy nagyon pici érintőképernyős, PDA-szerű, WiFi-s mindenttudó kis kütyü Koreából. Először 2008-ban hallatott magáról, idén tavasszal pedig megkezdték a kézikönyv és alkalmazások fordítását más nyelvekre is és pár napja már kapható az USA-ban is, igaz nem annyiért amennyiért várták.

Funkciók: mp3 lejátszó, digitális kamera, böngésző (flash pluginnel), naptár, feladatkezelő, jegyzettömb továbbfejlesztett kézírásfelismeréssel, internet TV, képnézegető, videó lejátszó, diktafon, játékok, multitasking (zenehallgatás közben fotók rendszerezése)

Hardver: 320*240-es érintőképernyő, WiFi, gyorsulás érzékelő, beépített hangszóró, jack audio ki- és bemenet, 1,3 Mpixeles kamera, 400 Mhz proci, 128 MB SDRAM, 4GB belső memória, 16GB-is bővíthető, 78*64*15 mm, 90 gramm.

Egy aksitöltéssel 30 órányit zenélhetünk, ami 5 órára csökken ha proci ésenergiazabáló filmnézésről van szó.

Külön szoftver telepítése és jelszó begépelése nélkül csatlakozhatunk a Sapphire online szolgáltatáshoz, ahova a MintPad bekapcsolása után, élő WiFi kapcsolat esetén simán drag and droppal backupolhatjuk, online rendszerezhetjük fotóinkat, zenéinket, doksijainkat.

A korei árak alapján egy barátságos $150-os árcetlire lehetett számítani, de végül $225 (39 990,- Ft) lett mire az amerikai polcokra került.

A MintPadhez számos kiegészítő, tok, LCD védő, dokkoló kapható, de legizgalmasabb mégis a kutatás-fejlesztés illetve kreatív csapat egyelőre csak koncepció szinten létező szárnyalásai. A MintPad team nem rejtegeti zsenális ötleteit, hanem a website SELECT szekciójában a nagyérdemű és a versenytársak elé tárja és nem is akárhogyan. Minden koncepció részletesen és gazdagon illusztrált, mindegyik mögött egy-egy igazi sztori figyel. Ráadásul nem 4-5-6 ötletről van szó, hanem jelenleg több mint 100 koncepció várakozik a világmegváltásra, melyek közül még biztos fogunk szemezgetni.