Super Talent 2TB SSD RaidDrive – 4GB/mp

By  | 

Mintegy fél évvel ezelőtt sufni tuning módszerekkel RAID-be kötöttek 24 db 256GB-os Samsung SSD meghajtót. A rendszer irdatlan sebességére jellemző, hogy 0,5 mp alatt indult az Office és 18 mp alatt a gépre telepített 53 egyéb szoftver párhuzamos indítással. A megoldás persze nem volt szép, hiszen iszonyat kábelrengeteg lógott ki a gép gyomrából, illetve ára is a csillagokat verdeste.

 
Azóta elkészült, egy relatív olcsóbb (de még így is elég húzós), még nagyobb adatátvitelre képes, kompakt PCIe kártyaként megvásárolható megoldás is a Super Talant műhelyében. A RAIDDrive megdönt minden eddigi adatátviteli rekordot. A PCIe Gen. 2.0 x8 interfészen keresztül kommunikáló kártya 4GB adatot képes megmozgatni másodpercenként. Összehasonlításképpen ez tízszerese a SATA-II szabványnak és ötszöröse a még csak papíron létező SATA-III-nak.

 

A 258 x 112 x 25 mm méretű masszív szálcsiszolt alu tokban a legnagyobb RAIDDrive GS modell esetében összesen 2TB-nyi SSD meghajtó lapul. A gyártó 10 év adatvisszanyerési periódust ígér a háttértáron rögzített adatokra. Októberben először az 1TB-os verzió érkezik $4999 (925 000,- Ft)