Microsoft Courier – több mint könyvolvasó

By  | 

A világ már lélegzet-visszafojtva várja a mostanában agyonhype-olt Apple Tablet bejelentését, de úgy tűnik, a többi nagyágyú sem kíván kimaradni a következő slágertermék, a könyvolvasók piacáról. Az Amazon Kindle és a Sony Reader megjelenése után a Microsoft is előállt saját booklet-koncepciójával, ami a Courier munkacímet kapta, és már a végső tervezési fázisban van.

A legnagyobb újítás itt a kétoldalas érintőkijelzős megjelenésben jelentkezik: amolyan digitális jegyzetfüzetként funkcionál, amelyben lehet írogatni, rajzolni, vagy térképet olvasni, akár külön toll (stylus) segítségével.

7 inch-es kijelzői alkalmasak a multitouch alapú (többujjas) kezelésre, a hátulján pedig kamera is található. Feltöltése vezeték nélkül, induktív módon is lehetséges lesz, csakúgy, mint a Palm Pre okostelefon esetében. A Sony Reader-től eltérően elég vastag a készülék összehajtott állapotban, valószínűleg erősebb processzort fog hozzá a Microsoft beszerezni, hogy megfelelő teljesítményt adjon. Megjelenése és ára egyelőre még nem ismert, de a design alapján méltó ellenfele lehet a konkurens termékeknek.

Videók a tovább után!