Merevlemezzel ellátott plazma TV és vadonatúj LCD TV az LG-től

By  | 

Az LG az elmúlt időkben több olyan új terméket jelentett be, mely komoly szakmai elismerésekre tett szert.

A cég ˝iF Design Award˝-nyertes termékei (többek között) a következők: egy beépített merevlemezt tartalmazó, 50 hüvelykes plazma televízió, a világ legnagyobb, 55 colos, all-in-one (˝mindent egyben˝ tartalmazó) LCD TV-je (modellszám: DN-55LP10), egy 3G mobiltelefon (modellszám: Mulan U8300), egy azonnali üzenettovábbítási (IM) funkcióval felszerelt mobiltelefon (modellszám: LG-F9100), egy 7 colos képernyővel rendelkező hordozható DVD-lejátszó (modellszám: DP 8800) és a SOLARDOM LIGHT-WAVE OVEN SolarDom halogén fénysugaras sütő (modellszám: MP-9483FL).

Az LG Electronics 50 colos DCR plazma televíziója a világon elsőként tartalmaz 160 GB-os beépített merevlemezt, valamint egy HD-DVR digitális videó-felvevőt. A készülék formatervezett külseje a társaság 60 colos, CES 2005 innovációdíj-nyertes plazma televíziójához hasonló. A készülék akár 13 órányi nagyfelbontású (HDTV), vagy 62 órányi hagyományos, analóg műsor rögzítésére képes, a két kártyahelybe pedig 9-szabványú memóriakártyák helyezhetők.

A DCR plazma televíziót a CES-en kiállított termékek közül az innováció, a kreativitás és a progresszivitás tekintetében találta kiemelkedőnek a Popular Mechanics.

Az LG Electronics tavaly bemutatott egy 55 colos LCD TV-t is, amelynek része egy, a digitális adások vételére szolgáló set-top-box – az 50 colos kereskedelmi kategóriában ez a világon az első ilyen készülék. A berendezés tartozéka az XD Engine képjavító technológia a DTV-képek finomításához, amely kifogástalanul kezeli a digitális jeleket, valamint látványosan javítja a fényerőt és a kontrasztot az átvitt jel erősségének ingadozásából származó problémák kiküszöbölésével. A modell 1.920×1.080 (1080p) felbontást használ, vagyis a jelenlegi digitális TV-k felbontásánál kétszer nagyobbat.

Az IM (azonnali üzenettovábbításra képes) telefonnal (LG-F9100) olyan azonnali üzenettovábbítási szolgáltatások vehetők igénybe, mint pl. az AOL, az ICQ vagy a Yahoo. Az IM-telefonon egy QWERTY elrendezésű (PC-hez hasonló), jobboldalt kicsúsztatható billentyűzeten lehet begépelni az üzenettovábbítási és e-mail üzeneteket – bárhol, bármikor.