A világ első Wi-fi Direct minősítésű Blu-ray lejátszója – LG BD690

By  | 

Ahogy az korábban a mezei DVD-lejátszók esetében történt, a Blu-ray lejátszókat is igyekeznek manapság minél több extra funkcióval felturbózni. A gyártók közül elsőként az LG-nek sikerült tanúsítványt szereznie a Wi-fi Direct technológiára, amivel komoly versenyelőnyre tehet szert a vetélytársakkal szemben. A Wi-fi Direct nem más, mint egy point-to-point alapon működő technológia: egy beépített wi-fis adapter segítségével az eszköz közvetlenül kapcsolódhat más vezetéknélküli eszközökre (TV, számítógép, mobiltelefon) anélkül, hogy egy köztes router-re szükség lenne.


A 802.11n-es wifi-szabvány alkalmazásával nagyon leegyszerűsödik a kapcsolat felépítése, ugyanis elég lesz egy eszköznek (jelen esetben a BD690-es modellnek) ismernie ezt a szabványt, a többi egység extra kiegészítők nélkül szabadon rácsatlakozhat.

Az LG BD690-es lejátszó még nincs forgalomban, előreláthatólag a jövő évi CES-en láthatunk belőle kész prototípust, de annyi biztos, hogy a korábbi BD390-es modellt fogja felváltani, amiben már alapból benne volt a Netflix, Vudu és DLNA-s médiatartalmak, valamint a HD-felbontású DivX videók stream-elésének támogatása.