45 méteres óriáskaktusz az Alpokban

By  | 

Első ránézésre Alpokban őshonos óriáskaktusz, aztán valami bevehetetlen sziklát mászó, hangyák, talán ember(ek). Tuti összefotóboltolt timelapse gondolhatnánk joggal, de nem. Nem egy ember mászott fel az „A” oldalon és ereszkedett le a „B” oldalon, amit közben kitartóan pár percenként lőtt egy kamera, hogy majd PS-ben összefűzhető legyen, hanem a nehezebb, bevállalósabb utat választották.

28 mindenre elszánt hegymászó vágott neki az olasz-svájci határ közelében tornyosuló ‘Ago del Torrone’ vagy más néven Kleopátra-tű nevű képződménynek kétoldalról. A több hónapos előkészületet igénylő attrakció 5+ órán keresztül tartott, mindez egyetlen a Mammut.ch outdoor cuccokkal boltoló cég kampányéhoz szükséges fotó elkészítéséhez.

A 45 méter magas szikla csúcsa 3234 méteren figyel. Közel 5 órába telt, amíg a hegymászók felvették a megtervezett alakzatot, amit egyeseknek fél, másoknak több órán keresztül kellett kitartaniuk a masszív mínuszokban, úgy hogy a fotó elkészültekor, csak a derekuknál voltak rögzítve és zsebre tett kezekkel álltak a sziklafallal közel merőlegesen. Majd újabb 1-2 óra az alakzat bontásához, mire mindenki lemászott a bázishoz. Ilyen magasságban, ennyi idő alatt ilyen hidegben valószínűleg sárgára fagyott jégcsapokkal büntettem volna az alattam állókat, szóval riszpekt, akik ezt végignyomták.

A teljesítmény mindenképpen a hegymászóké, de azért a fotósról se feledkezzünk meg. Az 58 éves svájci Robert Boesch állt az állvány mögött, aki joggal büszke a végeredményre és örül, hogy az utolsó 45 métert nem kellett megtenni.

Objektív bögrék, termoszok, Instagram Polaroid képkeret, 35mm film pendrive és egyéb jóságok fotósoknak:

Fotók, amiért meg kellett küzdeni: