Penge merevlemez – LaCie 4TB Blade Runner

By  | 

[CES 2013] Mindenképpen szemrevaló a LaCie külső merevlemeze, a Blade Runner nevű 4 TB-os háttértár. A magyarul Szárnyas fejvadász elnevezés itt talán nem teljesen fedi a lényeget, itt tényleg a rácsok “pengéire” gondolt Philippe Starck designer, akinek a tervei alapján készült a limitált kiadású alumínium meghajtó.

A radiátoros testfelépítés valóban egyedi külsőt kölcsönöz a külső meghajtónak, a belső rész pedig egy antropomorf alakot rejt, mondhatni már-már emberi vonalak rajzolódnak ki belőle. Na jó, lehet inkább egy krumplié, ízlés kérdése.

Nem kell aggódni, nem kel életre a Blade Runner (se a Szárnyas fejvadász), bár határozottan hőt bocsát ki, szerencsére a fémrácsok segítenek kellően lehűteni a melegedő magot, így a hőelvezetés is megoldva.

A 4 terrás belső háttértár mellé bónuszként jár egy 10Gb-os kiegészítő tárhely egy Wuala által szolgáltatott felhőben, ami ugyan kevésnek tűnhet a terabyte-ok mellett, de legalább elmondhatják, hogy kínálnak online szoláltatást is. USB 3.0-s interfésszel is el van látva, ami elméletileg 5Gbps adatátvitelt is lehetővé tesz, de ha mindez hidegen is hagyna egyeseket, azért látványként sem utolsó a háttértár egy íróasztalon elhelyezve, ahogy sejtelmesen világít a narancsszínű LED-es + kijelzője.

Összesen 9.999 példány készül a Blade Runner-ből, darabja 299$-t fog kóstálni (~66.500 Ft), ami nem is annyira vészes, hogyha azt nézzük, hogy a hasznos funkción felül egy kis Philippe Starckot is kapunk a pénzünkért. És tessék, már ki is fogytak belőle.

1 hozzászólás