HP Pavilion 11 x360 hibrid laptop teszt

By  | 

Az Intel hamarosan érkező, elsősorban hibrid gépekbe szánt, Core M processzorainak hazai sajtótájékoztatója után újabb notebook-tablet gépet választhattunk tesztelésre. A bárpulton sorakozó gépek között feltűnt a korábban már kipróbált Lenovo Miix 2 10 és az egyik kedvencünk a HP Spectre X2 is. Ezúttal is egy HP gépet választottunk, de ezúttal minden előzetes infó, specifikáció ismerete nélkül illetve techie megközelítést mellőzve, pusztán a színe alapján egy Ferrari piros HP gépet hoztunk haza. A bezsákolt HP Pavilion 11 x360 május végén, június elején jelent meg, így sajnos a piros motorháztető alatt még nem a Core M ketyegett.

hp_pavilion_x360_teszt_pto.hu_18

Megjelenés, design

Masszív, nagyon jól összerakott gépről van szó, a piros fedél nem kopogós és nem is az indokolatlanul fényes, ujjlenyomatokat mágnesként vonzó felületet kapott, hanem anyagában kicsit „gumis”, mintha ütésálló borításról lenne szó, de nem az, szóval csak óvatosan, cserébe jó a fogása, egy kézzel felkapva sem fog kicsúszni a kezünkből.

hp_pavilion_x360_teszt_pto.hu_04

A Beats Audio feliratot villantó csuklóelem ránézésre is strapabíró, de szükség is van rá, mivel az x360 egy olyan notebook-tablet hibrid, amiről ugyan nem lehet leválasztani az érintőképernyőt, viszont az ahogy a modellnév is sugallja 360 fokban körbefordítható, visszahajtható, így bírnia kell az állandó gyűrődést. Táblagép helyzetbe forgatva a visszahajtott klaviatúra miatt egy átlagos táblagépnél vastagabb (2,17 cm)  1,4 kg-os súlya pedig egy ultrabook kategóriában megfelelő, tabletként szintén picit több. A dupla vastagságnak egy előnye azért mégiscsak van: nem kellett spórolni a portokkal.

hp_pavilion_x360_rotate

A gépet az asztalra helyezve, a kijelzőt nem teljesen visszahajtva „állvány” vagy „sátor” módban is használhatjuk, ha egy megbeszélésen szeretnénk valamit prezentálni a szembeülőknek.

A fekete, piros kombinációval pedig jól mutat a szálcsiszolt alu felület, amibe a billentyűzetet süllyesztették.

Kijelző

A 11,6”-os kijelzőre a 1366×768 pixeles felbontás még éppen elfogadható, azonban IPS helyett TN panelt kapott a gép, így valószínűleg ennek tudható be az átlagosnál gyengébb színreprodukció, fényerő és betekintési szög is. Pedig pont egy olyan gépről van szó, amelynek a képernyőjét különböző állásokban, helyzetekből is kifogástalanul kellene látni.

hp_pavilion_x360_teszt_pto.hu_06

Teljesítmény

A Pavilion X360 Ferrari piros motorházteteje alatt egy 2,16 GHz-es négymagos Intel N3520 proci ketyeg (Bay Trail), ezt támogatja az Intel HD grafikus CPU, 4GB DDR3/1333 memória és egy 500 GB-os winyó. A Windows 8.1 gyorsan bebootol, az érintőképernyő reakcióideje jó, irodai alkalmazások, webes böngészés, videó stream akadásmentesen fut, full HD videóval is megbirkózik, de 3D alkalmazásokhoz, játékgépnek kevés, de nem is erre tervezték. Beszéljenek a számok.

 • PcMark 7: 1775
 • PcMark 8 Office test: 956
 • PcMark 8 Home 3.0: 1422
 • 3DMark Vantage: E3376 (CPU: 2491, GPU: 3829)
 • 3DMark 11: E378

intel-inside

Aksiidő

Az akkumulátor munka / office üzemmódban, bekapcsolt wifi-fel, böngészés, emailezés mellett kb. 3ó 45p-ig bírta. Ha nagyon spórolósan aksikímélő üzemmódban, még az alapállapotnál is sötétebb képernyővel használtuk úgy sikerült csak elérni 5 óra feletti időt, míg közel a maximum járatva 2,5 óra alatt kilehelte a lelkét. A 3-4 óra nem olyan rossz, de azért ma már magasabb elvárásokkal indulunk neki.

hp_pavilion_x360_teszt_pto.hu_12

Hűtés, zajszint

Túlmelegedést nem tapasztaltunk, de a megfelelő hűtéshez, még alapjáraton is átlagosnál magasabb zajszint társult, ami huzamosabb használat után már zavaróvá tudott válni. Hangszintmérővel sajnos nem rendelkezünk, de rákeresve találtunk egy tesztet, ahol 35-38 dB értéket mértek. Így amiben a HP Spectre X2-t a maga passzív, abszolút néma hűtésével az egekig magasztaltuk, abban az x360 nincs a toppon, pedig mindkettő ugyanabban műhelyben készül, de az  egyikben még maradtak a ventilátorok egyelőre.

Kapcsolódás, ki- és bementek

2 db USB 2.0 és egy 1 USB 3.0-as port, SD kártya olvasó, fülhallgató jack, HDMI, LAN, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0, HD webcam, Beats Audio hangrendszer.

Árcetli a teszt pillanatában: 145.000 Ft

hp_pavilion_x360_teszt_pto.hu_10

Pro

 • Csinos, designos megjelenés, szép anyaghasználat, jól összerakott váz
 • Korrekt billentyűzet
 • Átlagosnál több I/O port
 • Használat, feladat függvényében hajtogatható, alakítható

Kontra

 • Funkciójához, 11”-os képátlójához képest tablet módban az átlagosnál vastagabb, nehezebb
 • Rövid aksiidő + átlagosnál erősebb hűtőventi zaj
 • Alacsony kijelző betekintési szög

A HP Pavilion 11 x360 egy belépőszintű, de prémium megjelenésű notebook-tablet hibrid, amely nem csak tűzpiros színével, hanem egyedi alakíthatóságával is kitűnik a tömegből. Az x360-as megbízható teljesítményt nyújt, mind az irodai alkalmazások terén, böngészéskor vagy multimédiás tartalmak fogyasztásakor. Ár/értékben (145.000 Ft) jó választás lehet azoknak, akik nem tudnak dönteni egy notebook és egy táblagép között.

Saját készítésű fotók, amelyek egy retro 2003-as 11 éves 4MP Canon PowerShot G3-as digicammel készültek:

2 hozzászólás