Logitech T650 vezeték nélküli touchpad

By  | 

A desktopokhoz fejlesztett touchpadek létjogosultsága megkérdőjelezhető – a tochpadet még laptopokon is utálom és ha csak tehetem egeret használok – azonban biztos lehet olyan felhasználási területet találni, amikor igenis jól jön.

Leginkább a nappaliban a Smart TV online szolgáltatásainak, alkalmazásainak vezérlésére tudnám elképzelni, ahol ölünkbe kapva vagy a dohányzóasztalra helyezve a távirányítónál sokkal szabadabban, precízebben és gyorsabban navigálhatunk a felületeken, mintegy virtuális érintőképernyővé változtatva a nagyképernyős TV-t (ameddig kezünkkel ammúgy sem érnénk el a kanapéról), ahol a jól ismert kétujjas zoomtechnikával nagyíthatjuk a képeket, vagy scrollozgathatunk a filmcímek között.

A Logitech T650 touchpad azonban a TV-ket egyelőre nem, csak a Win7-8 rendszereket támogatja. Az egyébként rendkívül dizájnos, letisztult megjelenésű grafitszürke tapipad képességei leginkább Windows 8 környezetben használhatóak ki. A nagy, sima üvegfelületen ujjainkkal akár 13 egyedi Windows 8 gesztust is végre tudunk hajtani (lásd videó tovább után). A beépített precíziós szenzoroknak, illetve az ujjlenyomat- és karcálló felületnek köszönhetően a beépített touchpadek a Touchpad T650 közelébe sem érnek. Az opcionális Logitech SetPoint szoftverrel pedig az egyes gesztusok teljesen testreszabhatóak.

A T650 egyetlen feltöltéssel akár egy hónapon át is üzemelhet, egyébként pedig USB-ről tölthető akár használat közben is. A be- és kikapcsológombnak és a beépített töltésjelzőnek köszönhetően nem kell aggódnunk a váratlan lemerülés miatt.

A vezetéknélküliség nem Bluetoothon, hanem a Logitech 2,4 GHz-es Unifying vevőegységén keresztül valósul meg. Ennek hátránya, hogy elfoglal egy USB portot, előnye pedig, hogy az Unifying vevőegységhez akár hat kompatibilis eszköz is csatlakoztatható, melyek gond nélkül működnek párhuzamosan, összeakadás nélkül.

A Logitech T650-es még ősszel, karácsony előtt érkezik 24.990 Ft-os javasolt végfelhasználói áron. Videó a tovább után.

5 hozzászólás

 1. Tzupi

  2012. október 14. vasárnap at 16:31

  A touchpadot az utálja aki nem tudja használni. Meg kell tanulni használni, csak éppen kényelmesebb nyafogni, és elővenni egy egeret.

  Az mondjuk tény, hogy nagyon sok laptopnak a touchpadja gyászos minőségű.

  Asztali gépemhez 2 éve használok touchpadot, és teljesen meg vagyok vele elégedve.

 2. asd

  2012. október 15. hétfő at 17:31

  Igaz, hogy ha jól van megcsinálva a touchpad, akkor jó, de az egérnél semmiképp sem jobb, szóval felesleges.

 3. ákos

  2012. október 15. hétfő at 17:37

  aki használt már macbook-ot az tudja milyen ha jól meg van csinálva. több mint egy éve használok macbook pro-t, azóta nincs szükségem egérre.

 4. Péter

  2012. október 18. csütörtök at 19:32

  Csatlakoznék Ákoshoz, akinek van Macbook-ja tudja, hogy mi hogy van.
  Pont ebből kifolyólag, csak annyi kérdésem lenne, hogy ezen mi az „egyedi Windows 8 mozdulat”? Merthogy ezek mind-mind bennevannak az Apple Trackpad-ekben (MacBook, MacBook Pro, MacBook Pro Reatina Display, Trackpad).
  Csupán kíváncsiság.

 5. Jozsó

  2012. november 13. kedd at 00:45

  Szerintem egy ilyen HTPC-hez is ideális választás: designos, nappaliban is jól néz ki, akksi bírja, elég nagy a kényelmes kezeléshez, ideális még poháralátétnek és frizbinek is. Venni fogok egyet.