Szögletes egérrel készül a Logitech a CES-re

By  | 

[CES2012] A Logitech egy különleges egérrel (vagy inkább szappantartóval?) melegít a 2012-es CES-re, a Logitech Cube-ot szánja ugyanis figyelemfelkeltő újdonságának. Első ránézésre egy kisebb méretű téglára hasonlít, és látszólag semmiben sem követi a megszokott ergonómikus, lekerekített formát, amit egy átlag egérnél amúgy megszokhattunk.

A görgetéshez sem használ görgőt, hanem inkább az Apple-féle Magic Mouse-vonalat követi, vagyis érintésérzékeny felületén végigsimítva scroll-ozhatunk a képernyőn, de hogy megelőzzenek egy esetleges pert a Nagy Almával, a zökkentőmentes görgetést szoftveresen, a Logitech Flow Scroll segítségével oldották meg.

Nemcsak ennyit tud a Cube, ezen kívül egy kompakt segítőtárs prezentációkhoz is, elég csak megemelni az asztalról, és az alsó szenzornak köszönhetően automatikusan átvált bemutató üzemmódba, ekkor az érintésre érzékeny tetejét bökdösve lapozgathatunk a PowerPoint-diák között. Külön érdekességnek számít, hogy visszalapozáskor magát az egeret is meg kell fordítanunk a kezünkben 180 fokkal, vagyis nincs semmiféle trükkös oldalra suhintás, mint például egy okostelefonnál.

A zsebből is elkapható kiskockában egy lítium-polimeres akkumulátor üzemel, továbbá jár még hozzá egy USB-kimenetes Logitech-Unifying vevőegység, ami számítógépre kötve 2.4 GHz-en kommunikál a Cube-al és más vezetéknélküli eszközökkel, akár 25 méteres távolságból. Már januárban elérhető lesz az USA-ban és Európában a Logitech Cube, 70 dollár körüli áron (~17.000 Ft).