Bugatti Chiron LEGO szett 8 gangos váltóval

By  | 

A Porsche 911 GT3 után érkezik az újabb szupersportautó Technic LEGO-csemege. Az 1:8 arányú 2018-as Bugatti Chiron legoszett dobozában 3599 db alkatrész figyel, ami majdnem ezerrel több, mint amiből a GT3-ast kellett összerakni, így most próbára lesz téve azok türelme és kitartása, akik amúgy 3-4 másodpercnél nem szívesen várnak többet, ahhoz, hogy álló helyzetből elérjék az autópályatempót.

A rengeteg építőelemnek köszönhetően igazán részletgazdag Chiron építhető. Jól kiadja a négy ledes fényszórókat, a teljes szélességben végignyúló hátsó féklámpát és a fordított patkó alakú hűtőmaszk keretet is. A beltér is rendben van, igaz bőr ülések helyett az is lego, de műszerfal elemei is jól visszaköszönnek. A modellhez még egy Chiron LEGO bőrönd is jár kiegészítőként.

A motorháztető alatti elemeket sem nagyolták el a fejlesztők: ott figyel a W16-os szörnyeteg kicsinyített mása, mozgó dugattyúkkal. És ha ez még nem lenne elég, akkor ott van egy leegyszerűsített, de működőképes 8 sebességes szekvenciális váltó is, amit persze szintén nekünk majd összeraknunk. És természetesen a hátsó szárny is kiemelkedik egy szintén legóból összerakható kulcs elfordításával. Mindegyik modell egyedi alvázszámmal érkezik!

A Bugatti Chiron hossza 454 cm, így az 1:8-as makett sem kicsi, min. 57 centis parkolóhely kell neki majd a polcon, de ez legyen a legkevesebb. Az ára viszont szerencsére nem 1:8 arányban igazodik az szupersportautó valós árához (3,6 millió angol font, mai érfolyamon: 1,4 milliárd Ft), így mindössze 349 dollárért, 100 ezer Ft alatti egy Chironhoz juthatunk. A LEGO webshopjaiban már most elérhető, rendelhető, legalább az amerikai piacon, a fizikai boltokba csak augusztus 1-én érkezik.