Leica M9-P Hermés Edition fényképező – van bőr a képükön

By  | 

A Leica mindig is különleges fényképezőiről volt híres, de úgy látszik, még tudnak valami újat villantani. Leszerződtek a Hermés-el, a patinás párizsi divatcéggel, akik már 175 éve készítik a különféle bőrből készült kiegészítőket, cipőket, táskákat, leginkább persze a felső tízezer pénztárcájára szabva.

Az együttműködésből született a Leica M9-P Edition Hermés limitált kiadású fényképező, aminek minden egyes alkatrészét kézzel illesztik össze a csavaroktól egészen a dobozig, és természetesen a Hermés-féle bőrborítás sem hiányozhat egyikről sem.

Hogy legyen egy kis mozgásterünk, rögtön két változat készül ebből a kiadásból, az egyik a sima M9-P 300-as modell, amiből összesen 300 darab készül, és ehhez „csak” egy Leica Summilux-M 28mm f/1.4 típusú objektív jár, plusz bőrpánt és bőkesztyű egy kis könyvvel, mindössze 25.000 dollárért (~5.8 millió Ft).

A másik még exkluzívabb, még limitáltabb széria a Leica M9-P “Edition Hermès – Série Limitée Jean-Louis Dumas”, ezt 100 darabra lőtték be, de itt már nem fukarkodnak az extrákkal.

3 különböző objektívet adnak hozzá: egy Leica Summicron-M 28 mm f/2 ASPH-t, egy Leica Noctilux-M 50 mm f/0.95 ASPH-t, valamint egy Leica APO-Summicron-M 90 mm f/2 ASPH típusú optikát, sőt hozzácsapják még a menő Hermés bőrtáskát, és nem maradhat le a pánt, kesztyű, és a sok-sok fekete-fehér Dumas-fotóval megspékelt könyv sem. Ez utóbbi ára már 50.000$-ra rúg (~11.6 millió Ft), szóval nem igazán baráti kategória.

A gyártósoron alig találunk gépeket, szinte minden munkafázis kézzel készül, fehér kesztyűbe öltöztetett német kezek szorgoskodnak német precizitással német órabéreket pörgetve. A tovább utáni videón megtekinthető a mestermunka minden lépése. Még több, 30+ fotó a Facebookos galériában.