Lapraszerelt TV az IKEA-tól: Uppleva

By  | 

Az IKEA alapkoncepciója is remek, minden ponton jól kitalált és a mai napig sikerült megőrizniük a márka egyediségét, egyéniségét, mindeközben folyamatosan agyalnak, pörög az innováció, a letisztult skandináv formavilág becsempészésével pedig a hazai lakossági dizájnkultúrán is csiszoltak valamelyest.
Az IKEA labirintusban járva és a mintaszobákba benézve bizonyára mindenkinek megvannak dekorációként használatos és nem éppen a skandináv design mintapéldáinak tekinthető fröccsöntött műanyag tévé dublőrök. Persze nem is várható el, hogy egy félmillás full HD 3D tévét használjanak a forgalmas mintalakásban szemléltetőeszközként. Hamarosan azonban igazi TV-kkel is találkozhatunk az IKEA-ban!

Ráadásul az IKEA saját márkaneve alatt futó tévékről lesz szó. Igen, megpróbálkoznak belépni a szórakoztatóelektronika, házimozi bizniszbe, igaz egyelőre csak egy, de jól variálható termékkel. Az Uppleva termékcsalád biztos ismerős, TV állvány, falikonzol formájában jelenleg is megtalálható a kínálatban. Ehhez jön ősszel az IKEA TV.

A letisztult, vezetékektől mentes, bútorba integrált Uppleva 24-46” (61-117 cm) méretekben érkezik. A nagyfelbontású Wi-Fi-s TV mellett a szett része egy Blu-ray / DVD lejátszó és egy 2.1-es hangrendszer, melynek mélyomó része szintén vezeték nélküli, így bárhova elrejthetjük a szobába. A TV támogatja az ismert videóformátumokat (köztük a DivX-et is), USB és természtesen HDMI csatlakozókkal is rendelkezik, az iPod csatlakoztatás is alap.

Az ötlet jó, designban rendben van, de minden a készülék minőségén fog múlni. Az elektronika beszállító partnere várhatóan a kínai TCL Multimedia. Bevallom életemben nem hallottam, de utánaolvasva viszont kiderül, hogy a világ hatodik legnagyobb TV gyártója (a Samsung, LG, Sony, Panasonic és Sharp után) csak éppen európai piacra nem szállítottak eddig, szóval nem garázscégről van szó. Az IKEA a készülékhez ígért 5 éves teljeskörű garanciával ügyesen elébe megy az ezirányú kérdéseknek.

Az IKEA TV ősszel érkezik a svédekhez, olaszokhoz, franciákhoz, lengyelekhez, spanyolokhoz, dánokhoz és portugálokhoz, majd jövő ilyenkor a világ többi országába, köztük hozzánk is. Várható árcetli: $950-tól (215.000,- Ft).

15 hozzászólás