Új Blu-ray lejátszók az LG-től – CES2010

By  | 

Az LG a most futó CES2010-en bemutatta a 2010-es hálózati Blu-ray lejátszó és házimozi rendszer családját, melynek zászlóshajója az első integrált 250GB merevlemezzel ellátott Blu-ray lejátszó, amely lehetővé teszi a zene, fotók, saját videók és a VUDU online rendszerből származó filmek egyszerű tárolását és lejátszását is.
Az LG NetCast elérésű Blu-ray lejátszói és házimozi rendszerei kényelmes hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára különböző szórakoztató tartalmakhoz. A NetCast azonnali hozzáférést tesz lehetővé a Netflix, a CinemaNow, a VUDU, a YouTube és a Pandora rendszerekhez. 2010-ben új tartalomszolgáltató partnerként jelenik meg a Picasa fényképtár, illetve az AccuWeather időjárás-előrejelző is.
A Blu-ray formátum maximális kihasználása céljából az LG hálózati extra BD Live szolgáltatáshoz, tartalmakhoz is hozzáférhetünk. Pl. kimaradt jelenetek, új előzetesek, valamint lehetőség  az vélemények olvasgatására és a filmek értékelésére. A készülékek a Bonus View technológiát is tartalmazzák, amely „kép a képben” hozzáférést tesz lehetővé a Blu-ray lemezek különleges funkcióihoz, így a felhasználók könnyen válthatnak kedvenc filmjeleneteik és a lemezeken kínált extra funkciók között. Azok számára, akiknek gyűjteménye mind normál, mind Blu-ray filmeket tartalmaz, az LG lejátszói a normál DVD-k 1080p felkonvertálását kínálják. 

Beépített 250GB merevlemezének köszönhetően az LG BD590 lehetővé teszi, hogy a digitális médiafájlokat egyetlen eszközön tároljuk valamint a Gracenote által kínált MusicID funkció segítségével egyszerűen másoljuk és archiváljuk CD-zenegyűjteményüket.
Az otthoni Blu-ray termékek történetében először a BD590 a Gracenote MusicID-Stream  funkcióját is kínálja majd, amellyel a felhasználók egy filmben vagy TV műsorban elhangzó zenét a távirányító egy gombnyomással meghallgathatják. A Gracenote ezt követően részletes információkat ad a felvételről (például előadó, műfaj és lemezborító). A PC-ken vagy digitális kamerákon kallódó fényképek, saját videofelvételek immáron egyszerűen importálhatók az USB- vagy Ethernet-port segítségével, így a rögzített emlékeket egységes, szervezett könyvtárba rendszerezhetjük.
Az LG NetCast funkcionalitásának köszönhetően a BD590 lejátszóval a felhasználók VUDU filmeket vásárolhatnak a stream (online lejátszás) funkcióval vagy a merevlemezes tárolási lehetőséggel. A felhasználók a beépített Wi-Fi előnyeit is kihasználhatják: az otthoni szórakoztató rendszerek telepítésekor bármely meglévő 802.11n vezeték nélküli otthoni hálózathoz rugalmasan tudnak csatlakozni. A DLNA funkció egyszerűbb hozzáférést tesz lehetővé a más DLNA kompatibilis rendszereken tárolt családi videókhoz és fényképekhez, így a felhasználók kedvenc emlékeiket a kis számítógépes monitorok helyett a nagy HDTV-képernyőn élvezhetik.


Az LG új hálózati Blu-ray házimozirendszer-választékát az LHB975 vezeti. A keskeny, letisztult audiovizuális megoldást háromcsatornás vezeték nélküli technológiával kombináló LHB975 vezetékes Etherneten vagy Wi-Fi hálózati összeköttetésen olyan szolgáltatásokat tesz elérhetővé a felhasználók számára, mint a Netflix, a VUDU, a CinemaNow, a YouTube, a Pandora, a Picasa és az AccuWeather...
Folytatás a tovább után…

…Az LG „silk dome” hangszóró-technológiáját kínáló 5.1 csatornás, 1100 watt kimenő teljesítményű prémium kategóriás Blu-ray házimozi rendszer dinamikus surround hangélményt biztosít. A két vezeték nélküli hátsó hangszórót és mélysugárzót a felhasználók a szobában bárhol, szabadon elhelyezhetik. A magas és vékony elülső hangszórók a padlóra, vagy akár a mellékelt rögzítőelemekkel a falra is szerelhetők.
A rendszer a fejlett hangformátumok dekódolását is támogatja, mint a Dolby True HD és a DTS-HD Master Audio Essential. Az LHB975 iPod csatlakozására is lehetőséget ad, amelyet kényelmes, fiókos dokkolórendszerrel tesz lehetővé.
A CD/DVD-től a Blu-ray lemezeken át a hálózati adatfolyamokig különféle médiatartalmakat lejátszó LHB975 egymagában elégíti ki a legtöbb felhasználó hangzással kapcsolatos elvárásait. A két (1.3-as verziójú) HDMI bemenet szintén nagyszerű hangteljesítményt biztosít, és egyszerű, könnyen használható formában kínál kényelmes csatlakozási lehetőséget az olyan eszközök számára, mint a kábeldekóderek és játékrendszerek. Ez a típus is rendelkezik DLNA tanúsítvánnyal, így a felhasználók egyszerűen férhetnek hozzá más kompatibilis eszközök tartalmához.
Az LG LHB535 hálózati Blu-ray házimozi rendszere integrált Wi-Fi csatlakozást kínál, amely lehetővé teszi, hogy minden korábbinál egyszerűbben töltsük le az elérhető tartalmakat. A háromcsatornás vezeték nélküli hangszóró-technológiától és a magas és vékony felépítésű elülső hangszóróktól eltekintve ugyanazokat a funkciókat kínálja, mint az LHB975.