Spot Connect – Palackposta helyett Twitter post

By  | 

[CES2011] Egészség legyen, meg térerő, a többit megvesszük! – tartja a ősi dakota közmondás. De mi van, ha a everest expedícióra megyünk, sivatag közepén vagy egy lakatlan szigeten rekedünk? Palackposta modernebb alternatíváját jelentheti a CES-en bemutatott Spot Connect, amely a Globalstar műholdas hálózaton keresztül képes a telefont kommunikációra bírni.

Bluetooth-kapcsolattal cserél információt a kis vevőegység és a mobiltelefon, például e-mail és sms küldhető el ebben a formában az éterbe. Persze akinek a napi Facebook és Twitter-bejegyzés is életbevágó, bárhol is legyen, az is megoldható a Spot Connect-el, hívást viszont még így sem tudunk kezdeményezni vele.

Érdekesség, hogy nincs benne külön GPS-vevőegység, ezt alternatív módon, szoftveres alkalmazással kezeli azáltal, hogy az okostelefon GPS-egységére csatlakozik rá.

Alapvetően Android-os telefonok mellé szánják, de várhatóan a többi platformmal is kompatibilis lesz. A nedvességet is jól viseli, vízállónak alkották az IPX7-es szabvány szerint, így nem kell félteni egy keményebb rafting során sem (max. ha kiesik a csónakból). Január végén indul a forgalmazása 170$-ért (~36.000 Ft), de ezen felül van még az éves 100$-os előfizetési díj is a műholdas szolgáltatásra.
Ha Everest hódításra megyünk és otthon aggódik a család, akkor automatikus trackelésre is állíthatjuk, így előre beállított időközönként a Spot Connect elküldi GPS koordinátánkat, otthon pedig facebookon, twitteren vagy éppen Google mapsen követhetik, hogy éppen merre járunk.

1 hozzászólás

  1. győrfi adrienn

    2012. január 7. szombat at 09:45

    hol lehet vásárolni a SPOT CONNECTet