Samsung LED HDTV felhozatal 2010-ben

By  | 


A Samsung LED-es háttérvilágítású LCD HDTV-k legújabb csúcsmodellje a C9000-es típus, ami 2010 második felében kerülhet forgalomba. Ultravékony a kijelzője, a 3D-s megjelenítést is támogatja, sőt elvileg 2D-s tartalmakat is át tud konvertálni 3D-sé, és a távirányítója sem egy egyszerű darab: mintha egy átalakított iPhone  lenne, érintőképernyővel, kézbe simuló elegáns külső borítással.

A hab a tortán pedig az, hogy a távirányítón tulajdonképpen egy másik adás (pl. egy élő focimeccs) is mehet, amíg a többiek Blu-ray filmet néznek a nagyképernyőn. A 3D-s élvezethez 240Hz-es technológiát alkalmaznak.

A további megjelenő modellek közt a 8000-es szériát kell megemlíteni, ami ugyan nem olyan szupervékony kialakítású, mint a 9000-es, de a 3D-s támogatás itt is meglesz, a háttérvilágítás pedig edge lit típusú lesz.

A 7000-es szériában ezt az edge lit-es háttérvilágítást már nem teszik bele, de itt is megmarad a 3D, és keretként az áttetsző "Touch of Color"-t használják, 4 lábú állvány kíséretében.

A 6500-as modellek esetében már a 3D-s feature-t is hanyagolják, 120Hz-es képmegjelenítéssel és szintén áttetsző kerettel érkezik 2010 első felében. Végül, de nem utolsósorban az 5000-es szériát az energiatakarékosság fogja jellemezni, alacsony fogyasztást és USB-s lejátszási lehetőséget kapunk, ha ezt választjuk.

Árak és méretek egyelőre nem ismertek.