iriver wave home – szep, de miert nem mobil? – CES2009

By  | 

A vegelathatatlan stand utvesztoben bolyongva az egyik legfurabb kutyu, amibe belefotottunk egy ismeros gyartotol az iriver-tol szarmazik. A hofeherbe oltoztetett iriver stand azon kevesek egyike melyet falak vesznek korul, azaz vagy teljesen elsetalunk mellette ugy hogy nem latunk semmit vagy benezunk. Egy kis asztalon egyetlen termek volt, amihez nem kellett bemenni, ez az iriver a CES-re tartogatott meglepetese, melyrol per pillanat a gyarto website-jan sem talatunk bovebb infot, egy a begyujtott brossurara hagyatkozunk. Az ellentmondasos kutyu az iriver Wave Home nevet kapta. 

 
A letisztult, minimalista apple-es feher kutyu egy erintokeprnyos VoIP videotelefon, multimedia lejatszo es otthoni halozati eszkoz fura kombinacioja, mellyel webet is bongeszhetunk, sms-t, mms-t kuldhetunk, widgeteket telepithetunk vagy akar internet radiokent is hasznalhatunk.


Foto (c) pazar cuccok

7 collos, 800*480-as TFT kijelzovel, 1,3 megapixeles kameraval, beepitett hangszorokkal es 1 GB Flash memorival erkezik. Halozatra Etherneten csatlakozik (mi az hogy nincs WiFi? lehet, hogy csak nem vettuk eszre…)
A Wave Home-ot szerencsere nem rejtettek vitrin moge, mint a legtobb targyat igy nem csak fotozni lehetett tukrozodesmentesen, hanem zsiros ujjainkkal ossze is fogdozhattuk. Az erintokeprnyo es user interfesz nagyon kellemes, hasznalata magatol ertetodo. A telefon funkciot eloben is kiprobalhattuk sajat mobilunkat megcsorgetve.


Az iriver legujabb kutyui (Foto: pazar cuccok)

Erdekes kutyu, erdekes talalasban, de ha jobban belegondolunk mindezt egy okostelefon, vagy UMPC is tudja, melyek jol megfernek zsebunkben es nem vagyunk veluk helyhez kotve.