Laptop dupla képernyővel – ThinkPad W700 – CES2009

By  | 

Az új Lenovo Thinkpad W700 egy már-már csúcskategóriás laptopnak felel meg, továbbá rendelkezik egy olyan újdonsággal, amit eddig nem igazán láttunk: egy kihúzható második képernyővel! Az elsődleges 17 inch-es, 1920×1200-as felbontású képernyőt kiegészíti a LED-es háttérvilágítású 10,6 inches, elfordított másodlagos kijelző 768×1280-as felbontással. A főképernyő CCFL háttérvilágítása révén a laptopot az egyik legfényesebbé teszi a piacon.

 

A megosztott kijelzőknek akkor lehet nagy jelentősége, amikor már úgy telepakoljuk a képernyőt mindenféle alkalmazással, hogy az már a munka hatékonyságát is ronthatja. Persze szimplán megoldható lenne mindez egy asztali monitorral, amit a laptophoz kötünk, de a Lenovo szerint az mégis túl egyszerű és régimódi.
Az Intel Core 2-es processzorából többfajta választható hozzá (Core 2 Duo, Core 2 Extreme, illetve Core 2 Quad), NDIVIA Quadro Express videókártyája is elég jónak mondható. 4 GB-os RAM-ja egészen 8 GB-ig bővíthető, háttértárban pedig elképesztő, 960 GB-os maximális kapacitással rendelkezik, alapjáratban 64 GB SSD jár hozzá. Microsoft Vista-ra optimalizálták, ez mondjuk sokak szemében nem túl örvendetes hír. Idén januártól kerül forgalomba, 3.600 dollártól kapható (~677.000 Ft), de felszereltségtől függően ennél drágább modellek is lesznek. Lehet, hogy a beépített másodképernyő nem a legolcsóbb megoldás?