Hotelicopter – repülő luxushotel

By  | 

A világ egyik legnagyobb helikopteréből a hatalmas orosz Mil V-12-esből összesen csak két darab prototípuskészült 1968-ban. Az egyiket 2004-ben megvásárolta egy amerikai befektető, hogy azt felpimpelve az óceánjárókon megszokott luxust hozzon létre a levegőben. Igaz 2500 helyett csak 9 db kétszemélyes kabinnal.

A szobákban egy 5 csillagos szállodától elvárt berendezéssel találkozunk: saját fürdőszoba, minibar, minihifi, LCD TV, WiFi, szobaszervíz és a rotorok miatt természetesen az extra hangszigetelés sem maradhat el, bár egy óceánjáróval ellentétben az körút során az utazás lényegesen rövidebb, mint a földön töltött idő. A kabinokat a kis terek praktikus berendezéseiről és reptéri minihoteleiről ismert Yotel tervezte.

A bálna 42 méter hosszú, 28 méter magas és 105 tonnávalis fel bír emelkedni. Maximum sebessége 255 km/h, utazósebessége 237. Eredeti hatótávolsága 515 km, melyet az üzemanyagtartályok megnövelésével 1296 km-re terjesztettek ki.

A 2 hetes amerikai és európai körutakra június 26-tól lehet befizetni, egyelőre ismeretlen összegért. A méretarányok meggyőzőek. További infó: Hotelicopter

Update ápr.1.: nyilván hoax, a yotel.com ápr.1-re időzített viral kampányáról van szó

Kapcsolódó cuccok:

Videó a tovább után >