Helio Ocean – iPhone közeli élmény harmad áron?

By  | 

Az Ocean a világ első dupla kicsúsztatható billentyűzettel rendelkező mobiltelefonja. A függőlegesen kicsúsztatható numerikus, telefon funkciókat tartalmazó beviteli egység mellett keresztbe kigördíthető egy teljes QWERTY klaviatúra is.

A Helio Ocean igazi web2-es kommunikációs központként szolgálva teszi egy kézben elérhetővé a legfontosabb kapcsolattartásra használatos szolgáltatásokat, mint instant messaging majdnem összes lehetséges változatának kliense, chat, SMS, MMS, email, fotóküldés és feltöltés, sőt a céges exchange szerverrel is képes kommunikálni. A 3G-t kihasználva internetes rádiót hallgathatunk vagy on-demand video szolgáltatást vehetünk igénybe. A Helio telefonjában emellett webes böngésző, speciális MySpace alkalmazás és nem utolsó sorban GPS vevő is található, mely remekül együttműködik a Google Maps-szel.
A lekerekített mobil 6 cm képátlójú 264 ezer színű kijelzővel érkezik, mely függőleges és vízszintes üzemmódban is használható. A 2 megapixeles digicamet a zoomfunkció és vaku teszik teljessé. A készülékkel akár 2 órányi folyamatos videó is rögzíthető, mely (és ezt még az iPhone sem tudja) pár kattintással azonnal a YouTube-ra továbbítható, barátainkkal megosztható, csak a linket kell SMS-ben vagy emailben továbbküldeni. A multimédiás tartalmak kompromisszummentes élvezetéhez sztereó Blutetooth fejhallgató jár a mobilhoz. A 200 Mb belső memória microSD kártyával 2GB-ig bővíthető. Egyedül a touchscreen, ami hiányzik, de dupla billentyűzet mellé nem is biztos, hogy kell. Javasolt fogyasztói ár mindössze: $295 (49 900,- Ft)