Batman kötélkilövő puska + csörlő

By  | 

James Hobson, a Hacksmith műhely alapítója imádja sci-fit, gyerekkorában sokat álmodozott teleportról, lézerkardokról, önbefűzős cipőről, sugárhajtású gördeszkáról és természetesen különböző szuperhős képességekről. De valamivel nagyobb gyerek korában, miután sikeresen elvégezte a műszaki egyetemet el is kezdte gyerekkori álmait megvalósítani. Készített már Amerika Kapitányos elektromágneses pajzsot, Iron Man meghajtást, Elysium exoskeletont illetve különböző fegyvereket FPS játékokból. Mindemellett James igazi Youtube veterán, több mint 10 éve (!) ontja magából a videókat és közel 1 millió követője van, jelenleg főállásban tolja.

batman-kotel-csorlo_4

Legújabb projektje egy a Batman-ből ismert eszköz, amivel a főhős kötelet képes kilőni, például egy ház sokadik emeltén található ablakon át, ahol a Batman alakú kampó beakad, majd felhúzza magát. James nem kispályázik, a céleszköz 1 tonna szakítószilárdságú 3 mm vastag 45 méter hosszú kevlár kötelet képes kilőni olyan erővel, hogy közelről az egy gipszkarton falat is képes átszakítani, így egy mezei ablaküveg nem igazán jelent akadályt. A pontos célzásban lézeres irányzék segít, a kampó sebessége 25m/s (90km/h).

batman-kotel-csorlo_7

batman-kotel-csorlo_6

James megbízik mérnöki tudásában, így fejlesztéseit mindig saját halandó testén teszteli. Például a kerti ház felé kilőtt és magától beakadt kevlárkötélen bátran végigcanopyzik, anélkül, hogy az megadná magát (lásd második videó)

batman-kotel-csorlo_5

batman-kotel-csorlo_8

A vízszintes csúszkálást bevállalja, de függőlegesen még csak 23 méter magasan lévő ablakokat lő be, illetve vasúti hidak peremébe akasztja be a batman csákját. A következő lépés, hogy függőlegesen is fel tudja húzni saját testét. Természetesen nem valami lomha humanoid kötélmászással, hanem azt szeretné, hogy egy a szintén a kilövő eszközbe épített elektromos motor szippantsa fel a levegőbe. A projekt ezen része is elég jól áll. Elkészült egy 8 lóerős, masszív nyomatékos elektromos motoros csörlő, ami a műhelyben már képes felhúzni a plafonig a testsúlyát és elég kicsi ahhoz, hogy a hordozható kötél kilövő egységgel egybe lehessen építeni.

Mutatjuk videón: