Android Mini 01 figurák gyűjtőknek

By  | 

Minden valamirevaló oprendszer, online szolgáltatás valami nagyon karakteres szerethető figurával próbálja belopni magát a geekek szívébe. A Linux pingvin, a FreeBSD ördög, a Twitter veréb, vagy a Firefox saját farkát üldöző tűzrókája mind ilyenek. Az Android sem maradhatott ki a sorból. TV szpotok és óriásplakátok nélkül is hamar beégett az brandek leválogatásért felelős bal agyféltekébe a Google berkeiből kipattant robotos logo, így éppen ideje volt, hogy fröccsöntött műanyagba tárgyiasult formáját is megtapogathassuk.

A mobilos open source oprenszert fejlesztő Google és feltörekvő dizájner Andrew Bell (Dyzplastic) koprodukciójában, elsősorban gyűjtőknek, készült az Android Mini 01-es sorozat, melyben összesen 12 különböző figura található. A boltok polcaira azonban 16-os zsákbamacska csomagolásba kerül (tiszta Kinder-tojás utánérzés), így ha mellényúlunk, akkor akár 16 egyforma robottal lehetünk gazdagabbak, szerencsés esetben pedig elsőre meglesz a teljes 12-es kollekció és még négyet el is árverezhetünk eBay-en dupla áron.

A különböző dizájnban feszítő 7,5 cm magas, villanykörte csomagolású, műanyag Android Minik feje és karja is tekergethető. Az esztétikai élményen kívül azonban ennél mélyebb funkcionalitásra ne számítsunk.
Egyelőre még ne keressük, elvileg pár nap múlva február 10. körül lépnek piacra, első körben természetesen a tengerentúlon. DKE Toys