Az új IKEA éjjeliszekrény vezeték nélkül tölti fel a ráhelyezett Galaxy S6-ot

By  | 

Az IKEA hamarosan bemutatja első olyan dizájnkollekcióját, amely bútorokba épített vezeték nélküli töltőegységet tartalmaz okostelefonok és táblagépek számára. Az új technológiai megoldás – amelynek köszönhetően éjjeliszekrények, lámpák és íróasztalok lényegülnek át töltőállomássá – 2015 áprilisától lesz kapható idehaza is. Ezek az új éjjeliszekrények valószínűleg már a tegnap bemutatott Galaxy S6-ot is feltöltik, amelyek szintén áprilisban várhatóak Európa-szerte.

ikea-vezetek-nelkuli-tolto_05

Az IKEA vezeték nélküli töltőkollekcióját a Home Smart nevet viselő, hosszú távú stratégia részeként alakították ki, amellyel a cég új, előremutató fejlesztések során szeretné szebbé tenni az emberek mindennapjait az otthonaikban. A vezeték nélküli töltőkollekció fejlesztéséhez új, de a piacon már elérhető technológiát alkalmazott annak érdekében, hogy az emberek otthoni vagy munkahelyi környezetében felmerülő, a konnektorokkal és helyhez kötött, vezetékes töltőkkel kapcsolatos elvárásainak megfeleljen.

ikea-vezetek-nelkuli-tolto

A technológia a globális minősítési szabvány, a Qi együttműködésével jött létre, független minősítést biztosítva a vezeték nélküli töltőtermékekre. Az új, éjjeliszekrényeket, asztali és állólámpákat, valamint íróasztalokat töltőpontokká alakító kollekciót, másokkal együtt, David Wahl tervezte. „Okos és praktikus vezeték nélküli töltőmegoldásokat valósítottunk meg, hogy ne kelljen többé a kábelek kusza szövevényével szembesülnöd. Egyszerre több készülék is tölthető, miközben élvezheted a gyönyörű, töltőkábelektől mentes otthon látványát” – meséli David Wahl.

ikea-tolto-NORDMARKE2

Ha nem akarjuk lecserélni az éjjeliszekrényünket, akkor a bútorokba integrált megoldások mellett szabadonálló vezetéknélküli töltőállomások is elérhetőek lesznek. A nyírfakeretbe foglalt NORDMÄRKE például leginkább egy vágódeszkára hasonlít, amin nem csak sajtot és olajbogyót szervírozhatunk, de ráhelyezett, lemerült mobilunk étvágyát is gyorsan csillapítja.

ikea-tolto-NORDMARKE

Aki pedig nem fél egy kis átalakítástól, az egy körvágó/lyukasztó segítségével saját maga is integrálhatja meglévő bútorokba, asztallapokba.