iPad-es ajtónálló

By  | 

Valószínűleg nincs kapcsolat, de mivel a napokban jelentették be, hogy semmi perc alatt 3 milliót elkapkodtak a legújabb iPad-ből, az online jegyeladással foglalkozó Eventbrite éppen most érezte elérkezettnek az időt arra, hogy egy speciális kiegészítővel meglovagolja a kritikus tömeget elérő tablet-piacot.

Az iPad-re csatolható kártyaolvasóval a tablet-et egy hordozható bankkártyaterminállá és jegykibocsátó rendszerré varázsolhatjuk, méghozzá oly módon, hogy először letöltjük az App Store-ból az ingyenes At The Door nevű alkalmazást, beillesztjük a 30 tűs Apple-csatlakoztatóba a leolvasót, és már mehet is a jegyeladásos biznisz, nincs extra üzembehelyezési díj vagy havidíj. Egy iPad-es ajtónálló óránként 400+ beléptetés, tranzakció lekezelésére alkalmas elméletben. A gyakorlatban ez valószínűleg sokkal alacsonyabb, hiszen olyan rendezvényekről, eseménykeről van szó, ahol a látogató a helyszínen veszi meg a jegyet (és nem online foglal előre).

A gyártó szerint a terminál a legtöbb kártyatípust elfogadja, és mindegyik tranzakció biztonságos és titkosított csatornán fut, szóval elvileg a boltokban található kártyaolvasókkal teljesen egyenértékű szolgáltatást kapunk, az egyetlen költségelem a tranzakciónkénti 3% levonás jutalékként, ami a hagyományos POS terminálok 2%-ánál valamivel magasabb azért.

Hogy az adóhatóság is megnyugodjon, mindjárt egy nyugta-nyomtatót is ajánlanak mindezek mellé (egy vezetéknélküli Star TSP143 típusú printer-t), így kártyalehúzás után máris nyomtatódik a blokk a vásárlónak. Az At The Door alkalmazás nemcsak a hitelkártya-tranzakciókban segít, egy egész komoly online számlakezelő rendszert is rejt, az online történő foglalásokat automatikusan rögzíti, segít a könyvelésben és a kliensek kontakt-adatait is áttekinthető módon gyűjti össze.

A Eventbrite rendszere némi könnyítést jelenthet más kiskereskedelmi rendezvényszervezők és fesztiválosok számára, és csak 10 dollárba kerül a kártyaolvasó beszerzése. Nagy kár, hogy csak az USA-ban működik egyelőre a szolgáltatás.