UFO-szerűen hajtogatható okostelefon

By  | 

Jeong Jaewan mert nagyot álmodni, amikor elképzelte, mi mindenre lehetne még jó egy okostelefon. Kezdésnek egy olyan telefont skiccelt fel, ami kinézetre leginkább egy Nokia Lumia-hoz hasonlít, ám annál sokoldalúbb, méghozzá szó szerint, ugyanis az elképzelés szerint szét lehetne hajtogatni a képernyőjét középen, és egy fülkeszerű mini projektort lehetne belőle varázsolni.

A neve is némileg földöntúli, az UFO (User Feeling Object) mindenesetre rendesen kihasználná a hajlékony LCD-technológiát, a szétnyitva felállítható eszközön indíthatnánk például az esti mozizást a szoba falára kivetítve, akár úgy is, hogy konkrétan fellógatjuk a nappaliban.

Illetve például az asztalra kitesz nekünk egy virtuális QWERTY-billentyűzetet és böngészőablakot, így a kis képernyő helyett pötyöghetünk nagyobb felületen, de végeredményben sima hordozható zenelejátszónak sem lenne rossz.

A lényeg, hogy a mostani dokkolóállomások, projektoros kiegészítők és házimozi-szettek helyett lenne végre egy kompakt multimédiás szerkezetünk, amivel bármit megcsinálhatunk, miközben a felhő alapú rendszerekből húzzuk le a különböző tartalmakat.

A moduláris koncepció talán pár éven belül meg is valósulhat, csak aztán nehogy elkezdjen mászkálni az asztalon, mert az is UFO-s lenne, csak kicsit másmilyen.