PlayStation 4 @ E3: mélyütés az Xbox One-nak

By  | 

[E3] A Sony az E3 expón további részleteket árult el PlayStation 4-ről, az XBox One májusi bejelentése után ideje volt felfedniük a lapjaikat. nekik is, így a pár hónappal ezelőtti New York-i premier után az E3-on végre lerántották a leplet róla.

ps4

Kinézetre az új PS4 konzol elüt a korábban látottaktól, paralelogramma alapja van és meglehetősen karcsú, és bár így sem egy szépművészeti alkotás, de legalább egy fokkal izgalmasabb, mint a set-top-box aspiráns XBox One. Nem meglepő módon a karácsonyi szezonra időzítik a megjelenését, és az árát is közölték, egészen pontosan 399 dollárért fogják vesztegetni a PS4-et (Európában ez 399 eurós árcetlit jelent – 120.000 Ft), amiben egy újrahangszerelt, touchpad-es DualShock 4 kontroller is benne foglaltatik majd HDMI, USB és tápkábelek kíséretében, a PlayStation 4 Eye kamerás kiegészítő pedig plusz 59 dollárért lesz beszerezhető.

playstation-4-1

Playstation_4_0003

Ugyanúgy 500 Gb-os háttérkapacitást pakolnak bele, mint a riválisnál, de opcióként meghagyják a bővíthetőséget, valamint PlayStation Plus nevű előfizetési csomagjuk, ami mindössze havi 5 dollárba fáj a játékosoknak, a PS4-en kívül a PS3 és Vita platformokra is érvényes lesz, ám akik majd online szeretnének játszani rajta, azoknak erre mindenképp be kell ruházniuk.

ps4_hand

A Sony igyekszik minden fronton beelőzni a Microsoft konzolját, az árháború máris elkezdődött azzal, hogy az XBox alá ígértek egy százassal (azt ugyanis drágábban, 499$/499€-ért fogják forgalmazni, mint az expón kiderült, tehát kb. 150.000Ft-ért), továbbá hamarosan már előrendeléseket is felvesznek a konzolra az Amazon.com-on, a GameStop-on és a Best Buy-nál, sőt a konfigurációban nem is lesznek régiók szerinti korlátozások. Külön hangsúlyoztak, hogy nem lesz szükség netkapcsolatra ahhoz, hogy játsszunk az új PS-en, a használt játékokat illetően pedig nem élnek majd korlátozásokkal, mindez pedig újabb két ütést jelent az agyonkorlátozott XBox One-nak.

Több mint 30 játék készül az új platformra, az E3-on például olyan neveket jelentettek be, mint az Assassin’s Creed 4: Black Flag, Watch Dogs, Mad Max, Elder Scrolls Online, egy új Halo-rész és a Bungie fejlesztésében készülő Destiny.

ps4-E3-2013-Ubisoft-Assassins-Creed-4-Black-Flag

ps4-elderscrolls

ps4-watchdogs-e3-2013

Az mindenesetre látszik, hogy a PS4 nem kívánja a szórakoztató központ szerepét betölteni, jobban fókuszál a játékokra és a játékélményre és nem korlátozza a játékosokat olyan szinten, mint az új XBox, ám a PlayStation 4 Eye, tudásban legalábbis, az új Kinect nyomába se ér. Nagy csata várható karácsony előtt.

4 hozzászólás