Androidos halradar hobbipecás geekeknek

By  | 

A horgászás néha elég unalmas tud lenni, így van rá igény, hogy a sikerességen némileg javítson az ember, persze nem dinamitra, hanem legális eszközökre gondolunk. Ezt a törekvést támogatja a Deeper Smart Fishfinder nevű kütyü, ami a vízben úszkáló halakról és az aljzatról küld infókat a pecázónak okostelefonra vagy tabletre.

A Bluetooth-on keresztül működő, gömb alakú szonárt a zsinegre kell rákötni bevetés előtt, majd szépen bedobni a vízbe (a Bluetooth-kapcsolat miatt max. 50 méterre), ahol rögtön aktiválódik is. A szonár vízfelszínen úszkálva hanghullámokat bocsát ki és feltérképezi a lehetséges vacsora-fogásokat akár 40 méter mélyen is, de emellett olyan hasznos adatokat is továbbít nekünk, mint például a vízmélység, a Hold állása, illetve a levegő és víz hőmérséklete.

A Deeper szonár viszonylag jól bírja a kinti terepet, hiszen víz- és ütésálló, 10 és 40 Celsius közötti környezetben működőképes, lítium-ionos aksija pedig maximum 6 órás működést tesz lehetővé egy feltöltéssel, hacsak nem viszünk magunkkal egy extra külső tápot a csónakba.

A hozzátartozó appot az iOS 4.0+, illetve az Android 2.2+ verziókra fejlesztik, idén augusztustól le is tölthető az ingyenes változata, ezen keresztül láthatjuk a radarképekhez hasonlóan a víz alatti terepet és a nagy kapást azonnal megoszthatjuk a világgal a beépített “Ekkora halat fogtam!” Facebook és Twitter-funkcióknak hála. A hardcore arcade játékosoknak pedig jelezzük, hogy a hal ikonok feletti számok nem azt mutatják, hogy hány pontot kapunk, ha levadásszuk, kifogjuk az adott példányt, nem is a súlyát, hanem a mélységet jelölik, ahol a kopoltyús éppen elhalad.

Az első 60 megrendelőnek 129 dolláros áron vesztegetik a Deeper-t, a későbbiekben pedig 149 dollárért forgalmazzák majd 20 dollár postaköltség mellett, de a rendeléssel még nem kell sietni, jelenleg ugyanis még 46.000$-t gyűjtenek a projekt beindítására, pontosabban hogy legyárthassák az első 1000 darab szonárt. Videó a tovább után!