Kéz nem marad szárazon – Dyson Airblade

By  | 

A Dyson még 2006-ban hozta forgalomba Airblade nevű kézszárító berendezését, ami azóta is nagy népszerűségnek örvend, számos díjat bezsebelt vele a cég, így nem volt kérdéses, hogy a nedves kézfogásokat megelőzendő további modellekkel bővítik a palettát, szám szerint hárommal. Az 1600 wattos motorokkal felszerelt szárítók több mint 10 éves és 40 millió dollárt felemésztő fejlesztés eredményei, ami nyomán a motor már képes a nulláról 90.000 percenkénti fordulatszámra felgyorsulni mindössze 0.7 másodperc alatt, és ezáltal másodpercenként 30 liternyi levegőt tud a kezünkre „robbantani”.

Az egyik nagy újítás a Dyson részéről az Airblade Tap, ami a normál csapot és a szárítóberendezést egyesíti egy elegáns szerkezetben. A beépített infravörös érzékelőknek köszönhetően érintés nélkül is észleli a kézicsap a kezünk pozíciójából, hogy mosás avagy szárítás céljára használnánk az Airblade Tap-et, a víz a középső csap szárából érkezik, míg a szárítást az oldalsó két ág végzi, amik 12 másodpercig lökik a levegőt.

A HEPA-szűrővel is ellátótt spéci kézcsappal azáltal, hogy egyszerre lát el két funkciót, a padló lecsepegtetésének problémája kapásból megszűnik, sőt hely is spórolható vele, ami különösen jól jöhet például nyilvános illemhelyeken.

A Dyson számításai szerint éves szinten 185$ is megtakarítható az Airblade Tap használatával más kézszárítókkal összehasonlítva, sőt a papír kéztörlőkkel való összehasonlításkor már évente 2.000$-nyi spórolás is elérhető. Valószínűleg kissé túlzóak a számok, mindenesetre a papírtörlők kiváltása biztosan megment pár fát a kivágástól, és előbb-utóbb bizonyosan megtérül az Airblade Tap viszonylag magas ára.

Ha ez túl borsos árú opció, van még választék, az Airblade Mk2 ugyan csak kétoldalas kézszárításra alkalmas 10 másodperces fázisokban, ám szintén HEPA-filteres, 99.9%-ban kiszűri a baktériumokat és vírusokat, és meglepően csendes, köszönhetően a hat beszerelt Helmholtz hangtompítónak, valamint 72%-kal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást produkál más kézszárítókkal összevetve.

Ha még ez is sok, akkor a kistestvér Airblade V ajánlható még, ami a Mk2-vel ellentétben egyszerre csak egy oldalról képes a kezeket kényeztetni, ám minden másban megegyezik a teljesítménye.

3 hozzászólás