Luxusmobil titánból – Gresso Cruiser Titanium

By  | 

A Gresso cég elsősorban ultragazdagokra szakosodott mobilgyártóként ismert, és luxusmobiljaira általánosságban jellemző az, hogy csak nemesfémekből és exkluzív alapanyagokból legyártott kasznival rendelkeznek, ezzel szemben viszont hardveres képességük és a rajta futó szoftverek legalábbis szerénynek mondhatóak a mai okostelefonos mezőnyhöz viszonyítva.

A Gresso Cruiser Titanium állítólag a világon elsőként kapott polírozott titánborítást, amit leginkább csak repülőgépgyártásban használnak, a készülék házát pedig rendkívül precízen, kézzel illesztették össze. A 9 lépéses összerakást egy 6 lépéses gépi polírozás és 3 fázisban további kézi csiszolás követi, sőt még a 21 gombos, acélból kivágott domború billentyűzetet is a tökéletességig fényesítették.

Az agyoncsiszolt fényes külsővel szemben a többi paramétert illetően már nem túl izmos a Cruiser Titanium, operációs rendszerként a Nokia szebb napokat élt Symbian S40 szoftverét örökölte, képernyője mindössze 2 inch-es, felbontása 240×320 pixelnyi, egy 2 megapixeles kamera feszít a hátoldalán és belső memóriája mindössze 30 Mb-os, még szerencse, hogy microSD-kártyával bővíthető.

Mindösszesen 555 darabot gyártanak le a hipoallergén tulajdonsággal is bíró Cruiser Titaniumból, ami 2.500$-ért (~540.000 Ft) rendelhető egyedi sorszám-gravírozással, ám aki sokallja mindezt, az a nemesfémben picit kevésbé eleresztett 2.000$-os (~216.000 Ft) Cruiser Titanium Black és 1.800$-os (~389.000 Ft) Cruiser Titanium Solid variációkból választhat.

4 hozzászólás

 1. Hankó Zoltán

  2013. február 7. csütörtök at 19:19

  Szerintem a legfelsőbb szférákban is diszkrét lenéző mosollyal fogadják azt a jóképességűt aki ilyen készüléket használ. Ha fizetnének se cserélném le az iPhoneomat erre.

 2. asd

  2013. február 7. csütörtök at 20:24

  $2000 az kicsit több, mint 216 ezer, inkább 440 környékén van.
  Egyébként vesznek még ilyen telefont az emberek? Eddig se vettek sokan, mert ugye a célcsoport a felső tízezer, de amíg a butaphone volt az általános addig ezek lehet valamivel többet tudtak szoftveresen/hardveresen azon kívül, hogy high-end anyagokból készült, ma viszont ha milliárdos lennék se kéne ilyen, hiába drága valami, ha szar.

 3. dani

  2013. február 8. péntek at 12:19

  miért ronda és buta minden luxusmobil? ki az az idióta aki ezt veszi meg? érthetetlen

 4. ds59

  2013. február 11. hétfő at 13:42

  Talán mert aki ezt választja nem fényképezni magát a tükörben, nem nyomul ezerrel a faszbúkon, nem játszik mérges madarakkal, nem hajkurászik kismillió alkalmazást. Egyszerűen csak telefonál. No meg van az a kellemes helyzet amikor nem a telefon teszi okossá a gazdáját.