Digitális zene az egész házban

By  | 

A Logitech Squeezebox Duet hálózati zenei rendszer lehetővé teszi, hogy otthonunk bármely helyiségében hallgathassuk kedvenc zenéinket. A rendszerhez egy színes LCD kijelzős távirányító és egy kisméretű vevőegység is tartozik, amivel vezeték nélkül böngészhetjük zenetárunkat, és meglévő hangrendszerünkön hallgathatjuk azt bárhol a lakásban, még ha a számítógép ki is van kapcsolva.
MP3-as gyűjteményünk áttekinthetőségét segíti a 6 centiméteres színes kijelzővel ellátott Squeezebox Controller. A több szobán át is használható távirányító egy gördítőkerék és a megszokott menük és gombok segítségével egyszerűsíti le saját kollekciónk böngészését vagy az internetes rádiók és előfizetéses szolgáltatások (pl. Rhapsody, MP3tunes.com vagy Pandora) behangolását. A színes képernyőn láthatjuk a lemezek borítóját is.
Az eredeti Squeezebox hangminőségére és vezérelhetőségére épülő új, kompakt, vezeték nélküli vevőegység a lakás bármely részén elhelyezhető. A fejlett 802.11g vezeték nélküli (WiFi) adatátvitelnek köszönhetően nem kell bekábeleznünk az egész lakást. Azok a Squeezebox tulajdonosok, akik több különböző zenei forrást szeretnének elhelyezni a lakásban, több vevőegységet is telepíthetnek, így lehet minden szobában más és más zenét hallgatni, vagy a vevőegységek szinkronba állításával akár ugyanazt is. A különböző vevőegységeket irányíthatjuk akár egyetlen távvezérlővel is.
Az egy adóvevő és távvezérlő párt tartalmazó rendszer Európában január végén várható €400 (99 000,- Ft) körüli áron.