Csuklódon a világ – Fossil Meta Watch

By  | 

Még márciusban mutatta be a HP a Fossil által fejlesztett Meta Watch karórát egy innovációs kiállítás keretében Shanghai-ban. Azon túl, hogy szimplán az időt mutatja, egyfajta kiegészítőként szolgál más okostelefonok és tabletek mellé, mivel Bluetooth-on keresztül rájuk kapcsolódik és mindenféle adatot leszív róluk, például e-mail üzeneteket, híreket, időjárást.

A fejlesztési lehetőségek elég széleskörűek, a nyílt forráskódú Meta Watch SDK / API szoftverek segítségével további alkalmazásokat lehet megjeleníteni a karra csatolható mini számítógépen. A karóra rögtön kétféle változatban kapható majd, a digitális verzió mellett analóg változat is választható: a digitális képernyő egy 96 x 96 pixeles OLED-felületen virítja az infókat, míg az analógban két kisebb OLED-es 18 x 80-as csík vetíti a plusz tartalmakat.

A Meta Watch-ba pakoltak még többek között egy 3 tengelyes gyorsulásmérőt, vibráló motort és fényszenzorokat is, az aksija is jónak mondható, egy feltöltéssel 7 napig is bírja majd a strapát. Július elejétől vehető meg, előrendeléseket azonban már május 9-től felvesznek, 200$-os egységáron (~37.000 Ft).

7 hozzászólás