Tenyérnyi billentyűzet távirányító helyett

By  | 

A Logitech a CES2008 szórakoztató-elektronikai kiállításon mutatta be a tenyérnyi méretű diNovo Mini-t, a multimédia távirányítóval és ClickPad navigációval felszerelt billentyűzetét. Az apró és elegáns billentyűzetet azoknak szánják, akik számítógépüket a televízióra kötve használják és szeretnék a kanapén ülve kézből vezérelni a filmlejátszást, családi fotóvetítést.

Az apró klaviatúra háttérvilágítással segíti a sötétben való használatot, és egy újszerű ClickPad is helyet kapott rajta, ami használható érintőlapként az egér helyett, görgetésre és kattintásra is, vagy billenőgombként a menük bejárására és kiválasztásra. A ClickPad két különböző megvilágítási módban is működik. Érintőlap módban narancssárga fényben úszik, multimédia módban pedig zöld színűre változik. A mini-billentyűzet Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatot tart a számítógéppel, így bárhol a szobában jól használható, még a kanapén heverészve is.

A diNovo Mini-t a szokásos gombokon kívül felszerelték a multimédia lejátszókhoz és internet böngészőkhöz használható speciális gyorsbillentyűkkel is. A billentyűzeten egy külön gomb szolgál a Windows Media Center elindítására, egy sornyi multimédia billentyű pedig az olyan rutinfeladatokat könnyíti meg mint a hangerő beállítása, a lejátszás felfüggesztése és újraindítása, valamint a gyors előre és hátra léptetés.

A diNovo Mini január végén várható Európa szerte €149-ért (kb. 36 990,- Ft).