iPod 2007

By  | 

Az Apple nagy várakozásokkal és találgatásokkal megelőzött bemutatója keretében Steve Jobs prezentálta a teljesen felfrissült 2007-es iPod vonalat. A Shuffle, Nano és Classic számos ráncfelvarráson esett át, de a legérdekesebb bejelentés mindenképpen az iPhone + iPod öszvér az iPod touch, mely új szereplőként ékelődött be a sorba:

Az Shuffle gyakorlatilag nem változott, maradt 1Gb-s, csak a színpaletta bővült, mint minden vonalon itt is megjelent az AIDS alapítványt támogató piros verzió.
A Nano-n tekerték a legtöbbet: az új modell nagyobb, szebb 320×240-es kijelzőjével már támogatja a videólejátszást, amit 5 órán keresztül bír szuflával. A Nano is megkapta a CoverFlow fantázianevű CD borító lapozgató fícsört. Arányaiban, ránézésre dagibb, igazából csak szélesebb, minden más paraméterében kisebb és strapbíró alu/fém vázat kapott.
A nagytesó, az ős-ipod kapott egy Classic jelzőt, hogy nehogy összekeverjük a többivel. A Classic nagyobb lett, de csak tárkapacitásban: 160 GB-ra duplázott, míg külcsínben szintén karcsúsodott és a karcmizériákra kínosan ügyelve az apple szintén fémházba páncélozta.

A tegnapi meglepi, új cucc pedig az iPod Touch bemutatása volt, mely valójában egy iPhone GSM funkciók nélkül. 480×320-as érintőképernyő, mely tudja az iPhone-ból ismert remek zoomtechnikákat, illetve 90 fokban elfogatva a képernyő tartalma is igazodik az új helyzethez. Zene, videó lejtászás, fotó nézegetés, mint természetes alapfunkciók. Extraként WiFi, böngészéshez Safari. Egy Starbucks-ba betérve pedig bármikor megvehetjük az éppen kávézás közben szóló és megtetsző zenét.
A magyar árakra még kicsit várni kell, de eláruljuk, hogy nem a tengerentúli apple store árat kell majd beszorozni a hivatalos Ft/USD árfolyammal. Sajnos.