M500 óramobil – a legkisebb

By  | 

Nem egy neves mobilmárka, hanem az ausztrál SMS Technology rukkolt elő a világ legkisebb mobiljával az M500-assal, mely egyébként egy érintőképernyős óraként a csuklón hordható. Azt hiszem akárhogy is, de be kell egy ilyet szereznünk. Lássuk mit tud!

 

A funkcióözön és  paraméteráradat azt hiszem magáért beszél: 3,8 cm átlójú színes TFT érintőképernyő (120×160 pixel), SMS, MMS, beszéd, Bluetooth, USB csatlakozó, 200-as telefonkönyv, MP3/ACC és MP4 (videó!) lejátszó 128 MB memóriával, 80 óra készenlét, 200 perc beszédidő. A vízálló, GSM Quadband M500-as bárhol a világon beszerzett SIM kártyával működőképes. Ja igen és azt mondtuk, hogy a legkisebb: kerek 60 gramm. Folytatjuk a sort: Java és WAP támogatás, email, határidőnaptár, file manager, és óra lévén az időt is mutatja jól.

Igazából azt se bánnánk igazán, ha titkosügynökösen, Michael Knight-osan kellene az óránkba belebeszélni, de a tervezők az elegánsabb megoldást választottak és egy Bluetooth headset mellett döntöttek, amit alapból megkapunk az M500-as csomagjában.

Bár az FCC vizsgán már átment, elérhetőségről, árról még nincs infó. Külföldi site-ok $500 körüli árcéduláról megy a pletyka. Tiszta feketében és klasszikus barna bőrszíj, fém tok verzióban érkezik.