Képek az esőben

By  | 

A Pileus projekt néven futó esernyő vezeték nélküli hálózat segítségével képes az ernyő belsejére webről szipkázott fotókat kivetíteni vagy a csúcsán lévő kamerával ledokumentálni az esős nap történéseit.

Az esernyőt számtalan elektronikus kütyü teszi teljessé. A Pileus markolatában egy mobilkommunikációs eszköz, egy projektor és egy RFID leolvasó kapott helyett. A markolatot az esernyőre, azaz a képernyőre kattintva a fogantyú egy leolvasott ID segítségével beazonosítja, hogy kinek az esernyőjéről van szó és vezeték nélküli hálózaton bejelentkezik a Pileus webes szolgáltatására. Ez utóbbi közreműködésével multimédiás tartalmakatt tölthetünk le a két méltán népszerű fotó és videómegosztó site-ról, a Flickr-ről illetve a YouTube-ról, melyeket a projektor segítségével kivetíthetünk az ernyő belsejére, a buszmegállóban várakozva zuhogó esőben.

Az esernyő csúcsába épített webkamerának köszönhetően a művelet fordítva is működik, azaz a rögzített képeket és videókat visszatölthetjük az előbb említett web 2.0-ás site-okra, ahol automatikusan megkapják azonosítónkat és a Pileus tag-et.