Christophe Claret 21 Blackjack karóra

By  | 

Pár nap múlva nyitja kaput a Baselworld 2011 a legfontosabb óra- és ékszerkiállítás, melyet minden év tavaszán Svájcban rendeznek meg. A gyártók már a rendezvény előtt sok infót kiszivárogtattak, de azért az expo is tartogat meglepetéseket.

Christophe Claret Blackjack 21

A DualTow és az Adagio modelljeit követően a Christophe Claret idei újdonsága a 21 Blackjack, mely nevéből is adódóan a szerencsejátékok szerelmeseit célozza meg. Kaszinójáték témakörben már több karórát is láthattunk neves gyártóktól. A leghíresebb és talán legdrágább a gyümigépes Girard-Perregaux Vintage 1945 Jackpot Tourbillon, melynek darabjáért közel 80 millió Ft-nak megfelelő dollárt kérnek.

A Christophe Claret 21 Blackjack óra három játékkal egy egész kis kaszinót rejt magában. Természetesen sehol semmi elektronika vagy érintőképernyő, minden teljesen mechanikus, attól szép. 4 óránál, közvetlenül a korona (felhúzó) mellett zafír kristály üveg mögött lapul egy pár miniatűr kocka. A tökéletesre szabott dobókockák oldalainak mérete 1,5 mm és egy gombbal megnyomásával lehet őket gurítani.

A következő játék a névadó Blackjack vagyis 21 a számlapra került. Saját lapjaink a számlap alsó részében lévő 6 kártyahelyre fordulnak be, míg az osztóé a felső sorban jelennek meg. A második kártya leérkezése után a játékos dönthet, hogy megáll vagy kér-e esetleg további lapokat. Az osztó fix szabály alapján játszik: 17 vagy többnél meg kell állnia, míg 16 vagy kevesebb esetén kötelező még egy harmadik lapot húznia.

Ha megfordítjuk az órát, a zafír hátlap alatt figyel a felhúzó szerkezet, mely a hátlapon lévő rulettkerék megpörgetésért is felel. Golyó itt nincs, egy fix nyíl jelzi a számlap szélén a nyertes számot.

Itt gyártják az órákat. Nem tűnik stresszes munkahelynek, környezetnek és az órák árából ítélve, a fizuk sem lehetnek rosszak.

A luxusóra belsejében egy automata COSC kronométer minősítésű Manufacture Calibre BLJ08 óraszerkezet ketyeg, mely összesen 501 darab alkatrészből áll. A szerkezet 28 800 rezgés per óra frekvencián működik és jelentős 72 óra járástartalékkal bír, mielőtt az óraforgatóba kellene helyezni éjszakára. 30 méterig vízálló, aki víz alatti rulettre vágyik.

A 45mm átmérőjű óratok több kivitelben is elérhető: titán, PVD kezelt fekete titán, 18K fehérarany, illetve 18K rózsaszín arany. Mindegyik változatból csak 21-21 db készül. A szíj minden esetben aligátorbőr. Egy óra árából pedig több magyar család CHF lakáshitelét is könnyedén elő lehetne törleszteni. Árcetli: 178 – 210 000 svájci frank (38-45 millió Ft) között kivitel függvényében.