Sony Ericsson Aino – PS3 távirányító

By  | 

A Sony Ericsson egy olyan elsősorban szórakozásra, szórakoztatásra kiélezett multimédiás képességeiben kiemelkedően erős mobilt mutatott be, mely több újdonságot is tartogat.

Egyik érdekessége a Remote Play funkció. Az Aino egy pillanat alatt PS3 távirányítóvá alakul, mely házimozizás közben lehet hasznos. A filmet azonban nem csak a családi plazmán élvezhetjük, hanem a szobánkba elvonulva a mobil 432*240 pixeles képernyőjén is megjeleníthetjük a filmeket WiFi-n keresztül. A másik extra a PC és a mobil közötti intelligens kommunikációt és szinkronizációt biztosító Media Go szolgáltatás, mely szintén WiFi kapcsoalton keresztül történik.

Az Aino igyekszik minden téren a maximumot hozni. 8,1 megapixeles kamera autófókusszal, arcfelismeréssel, geo-tagginggel, videófelvétellek, képstabilizátorral, piros szem csökkentéssel, vakuval. Médialejátszó CD borító böngészéssel, sztereó hangszóróval, sztereó bluetooth-szal (fejhallgató alaptartozék), érintőképernyős vezérléssel, RDS-es FM rádióval, videó streameléssel, youtube nézegetéssel. Web böngészés, email,  instant messaging, exchange szinkronizáció.

GSM, HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, USB, Modem, DLNA, PictBridge kapcsolat, A-GPS-szel kiegészítve. A giroszkópnak köszönhetően a 3D játékok pedig a telefon mozgatsával, döntésével is vezérelhetőek. A mobilt 90 fokkal történő elforgatásához a képernyőn megjelenített kép is igazodik automatikusan.

Méretei: 104*50*15,5 mm, 134 gramm. 55MB belső memóriával és 8GB szériatartozék microSD kártyával érkezik ősszel fekete és fehér színekben. Árcetli egyelőre titok.