46 inch-es érintőképernyős asztal a 3M Touch Systems-től

By  | 

[CES2012] Ismerősen cseng a Microsoft Surface? Az első komolyabb érintőképernyős, kapacitív „asztallap” megjelenése óta sok cég (köztük a Samsung) érzett ahhoz kedvet, hogy megalkossa a saját interaktív felületét, így tett a 3M Touch Systems is, akik ezúttal egy 46 inch-es (~117 cm) nagyságú fektetett képernyőt tettek közszemlére a CES-en.

Az általuk kidolgozott Projected Capacitive Technology asztal egyszerre akár 60 érintést is értelmezni tud majd, a bemutatón ezt egyelőre 20 érintési pontban maximálták, mindenesetre a multitouch kereteit ez még így is bőven kimeríti.

A 1080p felbontású felület egyszerre talán még sok is egy embernek, de szerencsére a képernyő szabadon felosztható maximum 4 részre, amik külön-külön bökdöshetők (multi-tasking is kipipálva), sőt egyenként forgathatóak aszerint, hogy az asztal melyik oldalán állunk.

Az expóra előre bekészített demókkal prezentálták, mit tud a masszív érintőképernyő: egyik ablakban Twitter-feed-ek követhetők, a másikban egy bevásárlólistát állíthatunk össze, a következőn nyitható egy külön böngésző, míg a negyedikben videót játszhatunk le.

A 3M Touch Systems a vállalati szektoron kívül elsősorban az oktatást célozná meg, tanároknak és szülőknek fogják ajánlani, hogy kicsit feldobják a tanulást a gyerekek számára. A kiállításon bemutatott darab egy prototípus, a tényleges gyártás 2012 harmadik negyedévében indulhat be.

A tovább mögötti videón megnézhető, mire mindenre képes a Projected Capacitive Technology.

1 hozzászólás