Ultravékony ultrabook – Acer Aspire S5

By  | 

[CES2012] A CES-en debütált az Acer legújabb ultrabook-ja, az Aspire S5, ami egy időre a „világ legeslegvékonyabb ultrabook-ja” címet is magáénak tudhatja, mindössze 15mm-es vastagsággal rendelkezik a legzsírosabb pontján.

Az előző verziója, az S3 egy kicsit szerényebb és inkább műanyag-érzetet keltő, közepes teljesítményű gép volt, de a mostani alumínium-borítású S5-ös már minden ízében nehéztüzérségnek számít.

A 13.3 inch-es LCD-képernyővel és 1366×768 pixelnyi felbontással rendelkező S5 ultrabook alig 1 kilót nyom, de mégis nagyon impozáns hardver-elemekkel zsúfolták tele, köztük például az Intel Ivy Bridge processzorral, ami jelentősen alacsonyabb fogyasztást és jobb grafikus teljesítményt ígér, valamint az integrált SSD-meghajtóval.

Acer Green Instant ON névre hallgat az egyik hasznos funkciója, aminek köszönhetően kevesebb mint másfél másodperc (!) alatt feláll a rendszer hibernált állapotból, ez talán már csak alig több mint egy szempillantás.

A csatlakozók között megtaláljuk az USB 3.0-ás portot, a HDMI-foglalatot, illetve a Thunderbolt-kimenetet is, amin keresztül elképesztő 20Gbps sebességgel folynak át a bitek. Az AcerCloud szolgáltatással lehetőség nyílik majd az Aspire S5 más eszközökkel való összekötésére, fotókat, dokumentumokat és más médiafájlokat streamelhetünk át egyikről a másikra

Ami a megjelenést illeti, már idén tavasszal startolhat az Aspire S5, de az év második felében további Windows 8-as ultrabook-ok is várhatóak az Acer-től, főként 14 és 15 colos méretben.

6 hozzászólás