Ultravékony ultrabook – Acer Aspire S5

By  | 

[CES2012] A CES-en debütált az Acer legújabb ultrabook-ja, az Aspire S5, ami egy időre a „világ legeslegvékonyabb ultrabook-ja” címet is magáénak tudhatja, mindössze 15mm-es vastagsággal rendelkezik a legzsírosabb pontján.

Az előző verziója, az S3 egy kicsit szerényebb és inkább műanyag-érzetet keltő, közepes teljesítményű gép volt, de a mostani alumínium-borítású S5-ös már minden ízében nehéztüzérségnek számít.

A 13.3 inch-es LCD-képernyővel és 1366×768 pixelnyi felbontással rendelkező S5 ultrabook alig 1 kilót nyom, de mégis nagyon impozáns hardver-elemekkel zsúfolták tele, köztük például az Intel Ivy Bridge processzorral, ami jelentősen alacsonyabb fogyasztást és jobb grafikus teljesítményt ígér, valamint az integrált SSD-meghajtóval.

Acer Green Instant ON névre hallgat az egyik hasznos funkciója, aminek köszönhetően kevesebb mint másfél másodperc (!) alatt feláll a rendszer hibernált állapotból, ez talán már csak alig több mint egy szempillantás.

A csatlakozók között megtaláljuk az USB 3.0-ás portot, a HDMI-foglalatot, illetve a Thunderbolt-kimenetet is, amin keresztül elképesztő 20Gbps sebességgel folynak át a bitek. Az AcerCloud szolgáltatással lehetőség nyílik majd az Aspire S5 más eszközökkel való összekötésére, fotókat, dokumentumokat és más médiafájlokat streamelhetünk át egyikről a másikra

Ami a megjelenést illeti, már idén tavasszal startolhat az Aspire S5, de az év második felében további Windows 8-as ultrabook-ok is várhatóak az Acer-től, főként 14 és 15 colos méretben.

6 hozzászólás

 1. Anonymus

  2012. január 11. szerda at 17:47

  Mennyibe kerül?

 2. dojo

  2012. január 12. csütörtök at 17:23

  szerinted?! :)) most írták, hogy debütált és “idén tavasszal startolhat”! az S3 jelenleg 240-320 között kapható, ez egy jó nagyságrenddel drágább lesz (szerintem saccperkábé 280-350 között), vagy még drágább, ha ebben az ütemben gyengül tovább a forint…:))
  azért az barokkos túlzás, hogy az S3 “műanyag-érzetet keltő, közepes teljesítményű gép”, hisz i3-1,6ghz is bőven kielégíti a valós átlagfelhasználói igényeket, és már az S3 is Alu, legfeljebb nem szálcsiszolt….igaz az S5-be még több erőt és kapacitást zsúfolnak. Más források 1,35kg adnak meg az S5-nek, mely inkább közelebb állhat a valósághoz, főleg a fémburkolat miatt.

 3. mica

  2012. január 12. csütörtök at 17:31

  Bizonyára drága lesz, mint a bűn. Pedig nagyon csinos!

 4. Gerillabro

  2012. január 12. csütörtök at 18:05

  Ez is valami? Kb egy másodperc mire a macbook air magáhoztér hibernációból…. ez nem nagy találmány. plusz a legkissebb air kb 10-12mp alatt áll fel. Remélem ezt egyszer a Windows is összehozza…..

  • weart

   2012. január 14. szombat at 00:58

   Azt írták, hogy a Windows 8 már simán tudni fogja a Mac szintű gyorsaságot.

 5. dojo

  2012. január 14. szombat at 08:17

  Gerillabro: win-es gépen nagy ‘találmány’, az S3 is gyakorlatilag 1 mp alatt üzemkész (hogy az most 0,7 vagy 1,27 mp azt nem tudom, de talán nem is lényeges), teljesen nulláról startolva 18-20mp alatt boot-ol (ez egyáltalán nem rosszabb a MAC átlagtól, volt már néhány a kezemben)….persze, a MAC ezt már tudta korábban is, csak sajnos azt felejtik el (főleg a MAC-esek), hogy míg az APPLE kb. 5fajta hardver alá fejleszti és optimalizálja a laptopjai op.rendszerét, addig a win-nek félmillió hardver alatt kell(ene) mindenben megfelelnie. Ez utóbbi picit nehezebb. Egyébiránt ez most nem az OSX vs WINDOWS témakör….csak egy laptop.