Az okosöv lazít egyet a desszert előtt

By  | 

Mozgásra ösztönző vagy sportot támogató fitness és activity trackerekből van a mellkasra köthető, csuklóra pattintható, cipőbe integrálható, különböző méretekben, színekben, funkciókkal hetente jelenik meg egy-egy új kütyü. A Belty azonban más, tud pár dolgot, amit a többiek nem.

Belty4

Az Emotia egyelőre csak a Belty okosöv kezdetleges és egyelőre elég nagy méretű prototípusát mutatta be a CES-en, ennek ellenére gyorsan a figyelem középpontjába került és több helyen beválasztották a CES top10 legérdekesebb kütyüje közé.

zabal

Az Emotia Belty valójában nem is egy öv, csupán egy övcsat. Akár egy közönséges vászonövre is felfűzhetjük. Ismerős a helyzet, amikor egy ünnepi ebédnél annyira telezabáljuk magunkat, hogy a második fogás után már egy lyukkal arrébb kell kapcsolnunk az övünket, hogy a desszert még elférjen? Nos az okosöv ezt megoldja helyettünk! Nem is kell félholtra kajálnunk magunkat, elég ha mondjuk álló helyzetből leülünk, ilyenkor az öv automatikusan addig lazít, hogy a feszülés pont akkora legyen, mint amikor álltunk, de azért arra is figyel, hogy a gatyánk se csússzon le. Az övcsatban ugyanis számos szenzor figyel és az integrált motor feszít vagy lazít az övünkön éppen, ahogy hasunk, aktuális kerületünk megkívánja. Leülés, felállás mellett 6-8 töltöttkáposzta elfogyasztásával is aktiválható a funkció.

A Belty mindeközben derekasan naplózza pocakméretünket, az adatokat pedig Bluetoothon keresztül folyamatosan okostelefonunkra irányítja. Így később csekkolhatjuk, hogy napon belül hogyan változott, illetve hosszútávon is figyelhetjük, hogy híztunk-e. Persze a Belty ezt is figyeli helyettünk, így ha evés közben a normálisnál nagyobb feszülést érez, akkor zabálás közben, a negyedik töltöttkáposzta után azért küld egy diszkrét push üzenetet a telónkra, hogy talán jobb lenne most már leállni, illetve hosszútávon is figyel és szól, ha már nem megy ránk a 32-es farmer és el kellene kezdeni mozogni.

beltie

Apropó mozgás. A belty természetesen tudja mindazt, amit a legtöbb versenytárs fitness tracker: van benne lépésszámláló, gyorsulásmérő, giroszkóp, használhatjuk futáshoz, bringázáshoz, túrázáshoz, ránk szól, ha sokat kajáltunk vagy túl régóta ülünk egy helyben a számítógép vagy TV előtt.

Hasonló technológia egyébként a régóta készülő Marty McFly önbefűzős cipőhöz is jól jöhet.

belty2