940 cm-es képátló VB nézéshez 385 millióért

By  | 

TV eladások szempontjából a gyártók, kereskedők számára a legjobb időszak kétségtelenül a világbajnokságot megelőző pár hét, ilyenkor többszörösére nő a tévé vásárlási kedv, legtöbben ekkor újítanak be egy új TV-e. A tévé pedig mindenképpen az a kategória, ahol számít méret.

Titan Zeus 370 a világ legnagyobb TV-je

Meglepő lehet, de a világ legnagyobb kereskedelmi forgalomban is kapható tévéit, nem valamelyik ismert világmárka gyártja, hanem a brit Titan Screens. Legújabb, legnagyobb a VB kezdés előtt bemutatott gigantikus televíziójuk képátlója közel 10 méter, pontosabban 940 cm. Hogy ez mekkora is pontosan? Foci kontextusba helyezve több mint kétszer akkora, mint egy hivatalos FIFA foci kapu. 60 cm-rel szélesebb, de kétszer olyan magas. Pontosan 790 x 490 cm (majdnem 40 négyzetméter), és ehhez társul a világrekorder 940 m-es képátló.

Foci kapu mérete

Létezik beltéri és időjárásálló kültéri változat is. Ha beltérit szeretnénk, akkor nem ár átgondolni a logisztikát, ajtóméretet, teremméretet, illetve, hogy legyen azért tér kellő távolságból nézni, mert igaz, hogy adott a 4K felbontás, de ilyen méret mellett 3 méterre ülve, lehet, hogy a 4K pixelméretei is láthatóvá vállnak.

Titan Zeus 370 a világ legnagyobb TV-je 385 millió Ft

Az angolok nem túl sokat gondolkoztak az árazáson. Rekorder TV-hez, rekorder árcetli jár: legyen, mondjuk kerek 1 millió angol font = 385 millió forint, abba biztos beleférünk. A tévéből egyébként összesen 4 darabot fognak gyártani, de kettő már el is kelt előre. Az egyiket egy névtelenséget kérő brit médiamogul rendelte be magának, a másik pedig egy cannesi hotel tetejére fog kerülni. A korábbi, kisebb 638 cm képátlójú modellt pedig egy milliárdos a medencéje aljára szereltette be, csak azért, hogy 4K-s cápás videókkal rémisztgesse vendégeit. Nem az olcsó poén kategória.

Titan Zeus 370 4K a világ legnagyobb TV-je 385 millió Ft

Ha a Titan Zeus 370″ nem férne be a liftbe, vagy megakadna a lépcsőfordulóban, akkor találunk magunknak valamivel kisebb modelleket is a Titan kínálatában: 251” (638 cm), 196” (498 cm), 173” (440 cm) és a nevetségesen pici 100”-os (254 cm) belépőmodell.

A Titan egy független brit gyártó, akik begyűjtötték a világ vezető kijelző tervező mérnökeit (valószínűleg más cégektől elszippantva) azzal az önbizalommal teli céllal, hogy a világ legszebb kijelzőit hozzák létre (a legnagyobbat már sikerült). A Titant egyébként 2013 novemberében alapították, amikor az X-BOX megbízásából elkészítették állításuk szerint a legjobb és legnagyobb játékra alkalmas kijelzőt, ami a londoni Leicester Square-en került kiállításra.

3 hozzászólás