Hitech Velorex – Bimotrik

By  | 

Velorex megvan? A KGST háromkerekű mellékterméke. Igaz, hogy 1971 óta nem gyártják, de a 80-as évek elején oviba menet azért néha láttam egy-kettőt. Jonathan Mahieddine-nek hála megérkezett a Velorex modernkori, futurisztikus változata, kétüléses városi járgány, melyet baktériumok hajtanak.
Jonathan a Peugeot Design versenyére tervezte a háromkerekű koncepciót a Bimotrik-ot. A robogó és az autó között átmenetet képező városi járgány motorját a radikálisan zöld elképzelés szerint bio-üzemanyag hajtaná. A környezetbarát üzemanyagot hidrogén és elektromosság jelentené, melyet a szennyezett vízben élő baktériumok állítanának elő. A merész terv szerint, így a jármű függetleníteni tudná magát minden más energiaforrástól, mindamellett, hogy még a vizet is tisztítja.

A Bimotrik elsősorban a nagyvárosok zsúfoltságát és légszennyezettségét hivatott enyhíteni. Szárnyként felfelé nyíló ajtai szintén a praktikus városi közlekedést, parkolást, ki-beszállást segítik. Maga a háromkerekű pedig egy dupla botkormánnyal irányítható.
A napelemes tetőt és valami minimál csomagteret azért hiányolunk, de az első széles tengelytáv, a design és a szigorúra húzott szemek azért tetszenek, de kétségtelenül kicsit bumfordi szegény.