PowerSki JetBoard

By  | 

A hullámlovaglás alapvetően ember és természet tökéletes harmóniájáról szól, ahol a szörfös egy verőfényes napsütésben úszó tisztakék óceánparton békében, csendben, nyugalomban, és az élményért alaposan megdolgozva próbál háztömbnyi, átbukó hullámokon siklani.

A PowerSki JetBoard — melyet nagyjából 2000 óta fejlesztenek — pont ezt az idillt igyekszik lerombolni — minden pudingabb user nagy örömére. Történt ugyanis, hogy három középkorú kaliforniai ember, az első visszajelzések alapján elég pengén, összekombinálta az álló jetskit a szörfdeszkával. Az öszvér szerkezetet egy 330 cm3-es, 45 Le-s, sokszorosan szabadalmilag védett koreai Igniter motor hajtja, ami valószínűleg elég jól viszi a deszkát. A csúcssebesség 40 mph (65 km/h), és kanyarodáskor a vigyorfaktor igen magas értékei mérhetők.


A baj már csak annyi, hogy a JetBoard még nem igazán kapható, eddig csak pár száz darab készült belőle, állítólag gondok vannak a gyártási kapacitással és a kereslettel is. Egyébként pár dealer úgy $6500-ért (egymillió forint) hirdeti honlapján — ami nem éppen kis összeg, de egy jetskinél még mindig gazdaságosabb megoldás.