Átlövöm a hasad és átnézek rajta – jelmez

By  | 

A halhatatlanság és az időutazás után a harmadik legnépszerűbb aranyhal kívánság a láthatatlanság, a láthatatlanná tevő csodakabát, amely régóta izgatja az emberiség fantáziáját. Már a 19. században is születtek a témában sci-fi novellák, az 1952-ben kiadott Ralph Ellison novella pedig a Time magazin top 100-as listájára is felkerült.

2004-ben pedig – természetesesen a japánok – nekiláttak a láthatatlanná tevő köpönyeg megvalósításának is. Az elgondolás jó, a megvalósítás még nem volt tökéletes, de kívánt hatást elérte. A működési elv egyszerű. Egy kamera veszi élőben a átunk mögött vagy éppen előttünk lévő dolgokat, amit egy projektor a speciális kabátra vetít. Még van rajta mit csiszolni, de első lépésnek nem rossz.

Hasonló elven működik a képen látható, Farsangkor, vagy Halloweenkor viselhető "átlőtt gyomor" jelmez is. A kiszakított és művérrel gazdagon átitatott póló mögé rejtve egy hordozható DVD lejátszó LCD képernyője feszül a hasnak, míg hátul egy digicam veszi az adást élőben, az átlátszóság, az átlőtt has látszatát keltve. Hozzávalók és "kapcsolási rajz":