10 fős házibuli egy 16,9 nm-es garzonban

By  | 

Steve Sauer a többséggel ellentétben feleslegesnek és pazarlónak találja a nagy tereket és a duplikált funkciókat. Két ébresztőóra? Két HiFi? Extra bútorok, túl sok dísztárgy? Mind-mind feleslegesek egy lakásba. Steve szereti, ha mindennek megvan a helye.

Rendkívüli precizitása és a tökéletes helykihasználásra való törekvés nem véletlen, munkájából fakad. A Boeing mérnökeként repülőgépek belsejét tervezi nap, mint nap. Munkája a hobbija. Igaz a Boeingekre minden jelző illik, csak éppen az nem, hogy kicsi, a helykihasználás mégis fontos, hiszen nem mindegy, hogy egy 747-esbe 350 vagy 500 utast lehet-e bepasszírozni. Szóval ezentúl legalább tudjuk kinek a feljebbmenőit kell emlegetni a szűkös lábhelyekért, megvan a felelős. Egyébként hiába repülőgép belsőépítész a helykihasználás legmagasabb fokának a vitorlás és hajóbelsők megoldásait tekinti.

Álmai lakása egy 102 éves Seattle-i ház földszintjén található. Alapterülete 16,8 négyzetméter. Azaz kb. fele akkora, mint Gary Chang 24 szobás hongkongi garzonja és nem sokkal nagyobb, mint az 1-2 éjszaka eltöltésére tervezett NiteNite hotel. Steve életterének pontos méretei: 3,4 x 4,9 x 3,4 m. Függőlegesen 3 belső félszintre van osztva, trükkös megoldásoknak, szinteltolásoknak köszönhetően a legtöbb helyiségben a 185 cm magas tulajdonos simán fel tud egyenesedni.

A kevesebb, mint tizenhét nm-en található 2 ágy, teljes értékű konyha mosogatógéppel, fürdő, mosdóval, zuhanyzóval, sőt a lakás közepén egy a padló alól csapóajtóval elérhető dézsa méretű fürdőkád is. A felsőbb félszinteken, kiugrókon található a gardrob, van még étkezőasztal, hely két felnőtt bringa számára, mozi sarok egy 94 cm-es TV-vel, café terület, ahogy a nappalit hívja.

Összesen 7 év munkája. Elmondása szerint egy-egy megfelelő tárgy megtalálása az interneten 10-100 óra guglizást jelentett. Például a csapokat a német eBay-ről rendelte. Mindenből kicsit, de kiváló minőségűt szeretett volna. Imádja a lakását, követendő példának a skandináv és japán megoldásokat tekinti.

A 16,8 nm-es alapterület a házibuliknak sem vet gátat, Steve már több alkalommal hívott meg 10 fős baráti társaságot.

1 hozzászólás