Androidos táblagép kicsiknek – Polaroid Kids Tablet

By  | 

[CES 2013] A Polaroid a gyerekeknek és gyerekes szülőknek szánja elsősorban az Android alapú Kids Tablet-jét, amit a CES-en külön innovációs díjjal is kitüntettek. A 7 inch-es táblagépen Android 4.0-s verzió fut, és bár a kapacitív kijelzője ismeri a multi-touchos kezelést, felbontásban nem valami izmos, mindössze 800 x 480 pixelnyi, dehát nem is kell mindent az elején egyből megadni a csemetéknek, hadd sóvárogjanak még egy kicsit a full HD után.

A tabletet körbefogó gumiborítás sem véletlen, a leejtés és egyéb balesetek megelőzésére szükség (akár csak a szőrmók Totoya Creatures esetében) van azért némi fizikai védőrétegre, de a ráöntött kakaót valószínűleg ez sem fogja szeretni.  Kicsit a Windows 8-as csempékre hasonlítanak a főmenüre kitett színes ikonok, de ez talán nem is baj, legalább könnyebb rájuk bökni azokkal a kisujjakkal.

35 előre felrakott alkalmazás és stream-elős médiaszolgáltatás közül lehet a menübe pakolgatni a gyerekek kedvenc játékait és készségfejlesztő programjait, továbbá ott van például a Kids Vid, ami a felhasználó korát először is lecsekkolja, majd tartalomszűrés után lehúzza a kért Youtube-videókat, így talán van esély az internet szennyesebb részét kiszűrni. Jár hozzá a NOOK for Andoid ebook-olvasó, ez a program kérésre akár fel is olvassa a gyereknek az esti mesét, ha már nincs más, aki mesélne neki, hasznos funkció, de a szülőket nem feltétlenül mentesíti. A szülői felügyelet funkciók mindenesetre hangsúlyos szerepet kaptak a kezelőfelületen, a szoftveráruház és a netes böngészés is kellő mértékben kontrollálható.

Hardver-kiépítést illetően egy 1 GHz-es Cortex A8-as processzor üzemel a Kids Tablet-ben, 512 Mb-os RAM mellett, 8 Gb-os belső memóriával, ami SD-kártyával bővíthető is, ha esetleg betelt a hely Disney-mesékkel és mesekönyvekkel. Egy 2 megapixeles kamera ott figyel a hátulján, ismeri a 802.11b/g/n szabványú wi-fis csatlakozási szabványt és 3500 mAh-s aksival rendelkezik, hogy bírja a gyűrődést és a többnyire nem túl kifinomult használatot. A Polaroid Kids Tablet 150$-os áron (~33.500 Ft) lesz kapható január végétől.

A tovább mögött megnézhető egy CES-es videó is a gyerektabletről.

1 hozzászólás